Skočiť na obsah


Top Partneri: Clip in vlasy


Fotografia
* - - - - 1 Hlasov

Windows 7

windows windows 7 win7 operačný systém microsoft

  • Prosím prihláste sa ak chcete odpovedať
Téma má 119 príspevkov

#1 Axel

Axel

    Commodore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1 531 príspevkov
  • 1 061 tém

Príspevok bol napísaný: 27. apríl 2009 - 09:46:59

Onedlho bude vydaná RC a neskôr potom finálna verzia nového OS Windows 7. Testoval ho už niekto? V čom sa zásadne líši od XP/Visty? Koncom roka si možno kúpim nový PC a nechcem sa sklamať investíciou do nového OS.
  • 0

#2 Nokia

Nokia

    mobilny telefon

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5 380 príspevkov
  • 19 tém

Príspevok bol napísaný: 27. apríl 2009 - 09:48:06

netestoval som ho osobne, akurat par kamaratov a pochvaluju si ze je to vykonovo navrat ku XPckam, ze to nieje pomale a nenazrane ako vista...
skus, beta verzia je zdarma
  • 0

#3 Darkman

Darkman

    Winzárten

  • FS Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4 404 príspevkov
  • 9 tém

Príspevok bol napísaný: 27. apríl 2009 - 09:58:58

Vista s novym GUI :lol:
Tak to aspon okomentoval kamos co to skusal. Hodna cast jadra ostala z visty

ps. Mam Vistu a k XP by som sa uz nevratil :)
  • 0

#4 Axel

Axel

    Commodore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1 531 príspevkov
  • 1 061 tém

Príspevok bol napísaný: 27. apríl 2009 - 11:50:43

No veľa ľudí vraví že Win7 je vlastne dokončená Vista, na Viste ma uzemnili HW nároky, tak dúfam že Win7 bude normálny, aj keď v dnešnej dobe sa výkonný PC dá kúpiť už za slušné peniaze.
  • 0

#5 Darkman

Darkman

    Winzárten

  • FS Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4 404 príspevkov
  • 9 tém

Príspevok bol napísaný: 27. apríl 2009 - 11:58:43

Pchat Windows 7 na staru kraksnu je rovnaka kravina ako tam pchat Vistu. Okrem toho je ta fama o obrovskych narokoch visty hodne prehnana.
  • 0

#6 Nokia

Nokia

    mobilny telefon

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5 380 príspevkov
  • 19 tém

Príspevok bol napísaný: 27. apríl 2009 - 12:31:35

Dark v praci mame na dvojjadrovych nb s 2-3gb ram vistu (ja nie ale par ludi skusilo ten experiment)...nedovolim si tvrdit ze takato masina je stara kraksna, ale aj po vypnuti roznych efektov to je pomale....ked ti v pozadi bezia veci ako sql server potrebujes kazdy kusok ram k dobru a vista ju zozere celu, a aj ked by s nou mala efektivnejsie pracovat, vysvetli to ludom, co sa s nou denne trapia...
a niesu to nejaky bfu, ale skuseni technici....
  • 0

#7 Darkman

Darkman

    Winzárten

  • FS Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4 404 príspevkov
  • 9 tém

Príspevok bol napísaný: 27. apríl 2009 - 13:16:42

Ja mam dvojjadrovy NTB s 2GB a dovolim si tvrdit ze je to stara kraksna a Vistu by som nanho nehadzal... Okrem toho, ja mam Oracle na XP s 3GB Ram a quad core a nedovolim si tvrdit ze by to bol nejaky vykonostny zazrak, a nechcem vidiet ako bezalo na NTB :lol:

Nebude skor problem tam, ze to trepete na HW, ktory na to prosto nieje?
  • 0

#8 Nokia

Nokia

    mobilny telefon

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5 380 príspevkov
  • 19 tém

Príspevok bol napísaný: 27. apríl 2009 - 13:35:21

ok tak sa ta spytam ako inac si otestujes veci, ktore nemozes robit hned na produkcnom 8proc serveri s 32gb ram, ale pritom ta databaza je tak objemna, ze na lokale ti ide pomaly...mas k dispozicii testovaci server, ktory je vykonovo postacujuci, ale hold konektivita nan je problem, preniest tam aktualnu databazu trva velmi dlho a je to neefektivne...tak jedina sanca je robit to u seba na lokale....a hold k dispozicii mas len nb nie nejaky lokalny server....
ms sql po chvilke behu zabera 1gb ram ako nic...
dark prosim ta nepovazuj ludi okolo seba za blbcov, vieme velmi dobre ze ta databaza nie je stavana na to, aby bezala primarne na nb, ale urcite veci potrebujes robit na lokale, lebo to je jedina moznost....ked mas homeoffice tak presuvat tie data cez domace dsl je o hubu....ak to mas lokalne vies si veci testovat aj bez konektivity....
a v tomto pripade je vista zabijak, ktory ti zoberie aj ten kusok vykonu co ti ostane
  • 0

#9 Darkman

Darkman

    Winzárten

  • FS Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4 404 príspevkov
  • 9 tém

Príspevok bol napísaný: 27. apríl 2009 - 13:54:36

Ked uz potrebujem taketo veci urobit na ntb, tak si tam aspon hodim 64Bit OS, ktory vie priradit aj 32bit procesu viac ako 2GB virtualnej pamate, nie? :lol:

Ja mam dlhodobo rozbehane na jednom stroji aj XP, aj Vistu a vykonostny rozdiel v nich nevidim nijaky... Furt to je len o tom, kam tu Vistu hodis. Keby si na ten NTB hodil Win 7, tak budes rovnako nadavat ako na Vistu, lebo ma ten isty memory management
  • 0

#10 Axel

Axel

    Commodore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1 531 príspevkov
  • 1 061 tém

Príspevok bol napísaný: 27. apríl 2009 - 14:09:14

Systém by mal z hardvéru vyťažiť maximum a pripraviť ho na prácu so softwarom a nie zožrať všetky jeho prostriedky :lol: S Vistou nemám skúsenosti, ale podobne sa choval WinME, takže dúfam že Win7 už bude niečo normálne.
  • 0

#11 Nokia

Nokia

    mobilny telefon

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5 380 príspevkov
  • 19 tém

Príspevok bol napísaný: 27. apríl 2009 - 14:40:37

Dark vo velkej korporacii to neni len tak ze si poviem ze sefe chcem 64bit os pouzivat....tu to je moloch jak svina...presiel som si malou aj velkou firmou, a vo velkych je o hubu ta vsetka byrokracia pri drobnostiach...hlavne ked mam zmluvu s microsoftom co ako pouzivat...vies, nam ked nakazu zhora definitivne prejst na visty(32bit) tak proste musim prejst...a 64bit vista ani XP pokial viem nie je zakupena pre uzivatelov, ale len na serveroch su 64bit systemy...

ale pri tych novych win ma rozculuje ze kazdy potrebuje uzasne vykonny pocitac aby fungoval...bohatstvo volakedy bolo cielom aby kazdy novy program bol co najmensi, najfunkcnejsi, najrychlejsi ale posledne roky to funguje stylom, mame vela hw vykonu k dispozicii, preco ho nezabit....
  • 0

#12 Klingonka

Klingonka

    Captain

  • Active Members
  • PipPipPipPipPip
  • 518 príspevkov
  • 4 tém

Príspevok bol napísaný: 27. apríl 2009 - 17:38:13

Mám aj Windows 7 aj Vistu, ale Win 7 má oveľa rýchlejší štart. Keď si kúpim Win 7, tak Vistu vyhodím.
  • 0

#13 Nox

Nox

    Lieutenant

  • FS Members
  • PipPipPip
  • 206 príspevkov
  • 1 tém

Príspevok bol napísaný: 29. apríl 2009 - 14:24:16

No veľa ľudí vraví že Win7 je vlastne dokončená Vista, na Viste ma uzemnili HW nároky, tak dúfam že Win7 bude normálny, aj keď v dnešnej dobe sa výkonný PC dá kúpiť už za slušné peniaze.

Přesně tak

Windows 7 budou mj. značným výkonovým zlepšením oproti Windows Vista i XP.

http://blogs.zdnet.c.../?p=3236&page=1
Ve 23/25 apektů testu je Windows 7 první v rychlosti, ve 2/25 je 2...a to ještě není hotovo, takže může být ještě

Jakmile vyjdou, tak upgraduji

Mj. na PC se 4GB mi Vista běží nejvýš stejně svižně jako XP, i při zapnutí všech nesmyslů,
Windows 7 ale pojede už i na slabších PC, takže pro Windows XP už nebude moc důvod
  • 0

#14 weirdo

weirdo

    Ferrari

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4 496 príspevkov
  • 69 tém

Príspevok bol napísaný: 30. október 2009 - 11:49:52

uvazujem, ci si na svoju sunecku (Pentium M 1.5GHz, 1GB RAM, Radeon 7500) nahodit sedmicku. Ludia pisu, ze im to na giga ram vpohode slape, Windows upgrade advisor mi odfajkol vsetky poziadavky. Problem je len v jednom - kompatibilita s XP. viem, ze existuje virtualizacia, problem je, ze moj CPU ju nepodporuje a nejako som nevyguglil, ako sa system bude spravat, ak sa pokusim spustit nejaky starsi program bez nej.
  • 0

#15 Darkman

Darkman

    Winzárten

  • FS Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4 404 príspevkov
  • 9 tém

Príspevok bol napísaný: 30. október 2009 - 13:15:31

V skratke : Davat na taky stroj sedmicku je kravina.
  • 0

#16 Ryan Giggs

Ryan Giggs

    Vice Admiral

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6 968 príspevkov
  • 2 tém

Príspevok bol napísaný: 30. október 2009 - 14:15:24

Windows 7 budou mj. značným výkonovým zlepšením oproti Windows Vista i XP.

Napokon sa ukazuje, že to až taky značny rozdiel nie je. Zaleži na rôznych faktoroch. Chce to hlavne poriadnu mašinu, aby bol ten rozdiel väčši.
http://pctuning.tyde...vnani-rychlosti
  • 0

#17 weirdo

weirdo

    Ferrari

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4 496 príspevkov
  • 69 tém

Príspevok bol napísaný: 30. október 2009 - 15:02:46

neskoro. neodolal som a zrusil som XP :lol:

prve zistenia - stroj fachci rychlo, ako ked nainstalujete XP (btw instalacia bola rychlejsia), samotny system zere asi 300MB pamate co nepovazujem za vela. uvidime, co bude neskor
  • 0

#18 Darkman

Darkman

    Winzárten

  • FS Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4 404 príspevkov
  • 9 tém

Príspevok bol napísaný: 30. október 2009 - 15:27:01

Sranda, ze ked tolko zrala cista Vista, tak ludia nadavali ako besni :lol:
  • 0

#19 weirdo

weirdo

    Ferrari

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4 496 príspevkov
  • 69 tém

Príspevok bol napísaný: 30. október 2009 - 18:08:01

vistu som nikdy nemal :lol:
  • 0

#20 weirdo

weirdo

    Ferrari

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4 496 príspevkov
  • 69 tém

Príspevok bol napísaný: 2. november 2009 - 01:04:17

po pardnovej skusenosti som so systemom velmi spokojny .. akosi mam pocit, ze vsetko slape jak ma, nic sa tu nezadrhava, co XP po nainstalovani sialenej hromady programov zvyklo .. akurat musim poriesit dokonalejsi driver na grafaren, lebo mi blbnu online videa pri fullscreene, ale inak spokojnost.

k ramke - mam otvoreny winamp, word2007, firefoxa s 15 tabmi, 3 dokumenty v PDFreaderi a este par hovadiniek naviac a spotreba ramky je cca 600MB .. takze na to, co ja s kompom nasaskujem, je giga vcelku dost .. kebyze pracujem v Netbeansoch alebo otvaram stomegove subory v PS tak to asi bude ine kafco :lol:
  • 0

#21 Nokia

Nokia

    mobilny telefon

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5 380 príspevkov
  • 19 tém

Príspevok bol napísaný: 2. november 2009 - 01:27:44

no ked si zoberem ze mne len photoshop s jednou fotkou zozere cez 400 mega ramky tak ma ide slahnut :lol:
  • 0

#22 starsi

starsi

    Captain

  • Active Members
  • PipPipPipPipPip
  • 776 príspevkov
  • 39 tém

Príspevok bol napísaný: 2. november 2009 - 21:48:56

Sused nedávno inštaloval 7. Inštalácia prebehla úplne v pohode, bol som pri tom. Možno tomu pomohla aj ramka 4G. :lol:
Všetko šlapalo celkom rychle.
  • 0

#23 Tomáš

Tomáš

    horror fóra

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3 067 príspevkov
  • 46 tém

Príspevok bol napísaný: 6. december 2009 - 23:56:50

No ľudia ja som mal Vistu na takomto Notebooku:

Processor AMD SEMPRON 3400+
1.79 GHz
1,43 GB RAM

A išlo to ešte rýchlejšie ako XP! Len ja nemám rád na Viste že sa na všetko pýta a väčšinu programov ako Nero mám staré verzie pre XP takže som vrátil XP. Je mi to jedno keďže obe utiahne. Podľa mňa by šlapal aj Windows 7 na tom.
V Tescu ho majú za 110€ a myslím si že to bude niečo také ako pri Windows ME ktorý zlepšili na Windows XP. Aj píšu že sedmička je oprava Visty.
  • 0

#24 Nox

Nox

    Lieutenant

  • FS Members
  • PipPipPip
  • 206 príspevkov
  • 1 tém

Príspevok bol napísaný: 7. december 2009 - 12:22:04

Škoda že's to zavrhl tak rychle :lol: UAC ve Vista (ono "ptaní") jde vypnout, ve Win7 by to mělo být zlepšené...člověk by stejně neměl být při normálním provozu na admin účtu.

Nevím jestli "oprava", zlepšení to určitě je... pokud k tomu má někdo přístup z MSDNAA, tak není problém upgradovat (i z Vist...můj případ), v jiným případě teda pokud PC Visty zvládá, tak asi není problém zůstat... pokud se někdo rozhoduje na co přejít z XP tak je volba jasná (pokud do toho nebudem míchat tučňáky)

Na Win7 jedu už dlouho a naprostá spokojenost
  • 0

#25 Tomáš

Tomáš

    horror fóra

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3 067 príspevkov
  • 46 tém

Príspevok bol napísaný: 7. december 2009 - 15:06:49

Tak poslouchej můj českej kamaráde. Já sem spokojen s XP naprosto. Viste mi hodně překážela svými blbýma otázkama a blokádama. Na Xp mi fičí všechno co na Viste minimálně tři věci nešlapali. Ale tou sedmičku si vyzkouším aby se neřeklo. Jó já nejsem žádnej unterwasserman víš.
  • 0





Podobné témy pre kľúčové slovo: windows, windows 7, win7, operačný systém, microsoft

0 člen(ov) číta túto tému

0 členov, 0 návštevníkov