Skočiť na obsah


Top Partneri: Clip in vlasy


Fotografia
- - - - -

Problém s prehliadačmi


  • Prosím prihláste sa ak chcete odpovedať
Téma má 62 príspevkov

#1 Tomáš

Tomáš

    horror fóra

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3 199 príspevkov
  • 46 tém

Príspevok bol napísaný: 13. november 2010 - 05:45:50

Chodil som bežne na net tak že som pripojil mobil cez USB k počítaču. Predvčerom mi ešte išiel a včera už nie. Mám XP SP1 a dole pri hodinách mám ikonku (2 blikajúce monitory) a keď tam posuniem šípku píše mi stav pripojený, rýchlosť atď. Ale keď otvorím hociktorý prehliadač, tvária sa ako keď otvárate bez internetu.
  • 0

#2 Axel

Axel

    Commodore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1 825 príspevkov
  • 1 061 tém

Príspevok bol napísaný: 13. november 2010 - 10:34:30

HijackThis log by možno viac napovedal, aj keď to môže byť na strane providera problém (mne sa to tiež par krát stalo, ale nebolo to nič dlhodobé).

Ináč vrelo odporúčam používať aktualizovaný systém, teda XP SP3 + všetky dodatočné záplaty + najnovšie verzie prehliadačov.
  • 0

#3 Tomáš

Tomáš

    horror fóra

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3 199 príspevkov
  • 46 tém

Príspevok bol napísaný: 13. november 2010 - 17:13:23

Čo sa logu týka pochybujem že by sa behom jediného dňa stihol počítač pokaziť. A čo sa vyťaženosti siete týka tak by ma nepripojilo vôbec ale keď idem cez mobil s aplikáciou Opera Mini tak to funguje, keď idem cez vstavaný WAP prehliadač v mobile tiež to ide. Keď spojím s USB tak mám dole ikonu že som pripojený len prehliadač mi neukazuje nič. Túto tému som založil cez Operu Mini z telefónu. Teraz píšem z Notebooku u tety kam som si napojil svoj mobil a ide. Nechápem. Ja ostávam pri tom názore že kým nevymyslia dokonalé počítače čo sa nekazia tak ma informatika nezaujíma. S hernou konzolou niesu problémy - zapnem a ide, s televízorom tiež nie - zapnem a ide, s magnetofónom tiež nie - vložím kazetu a ide. O počítačoch sa to povedať nedá.
  • 0

#4 Cactales

Cactales

    scytheman

  • Administrators
  • 1 869 príspevkov
  • 34 tém

Príspevok bol napísaný: 13. november 2010 - 17:51:38

Skontroloval by som najskôr konfiguračné nastaveenia v mobile a taktiež vo windowse prístupový bod (APN) a volané číslo.

A napíš, ako sa pripájaš vo windowse - či cez nejakú aplikáciu ako PC Suite alebo to máš nastavované cez sieťové pripojenia? A o aký typ mobilu/kábla ide?
  • 0

#5 Tomáš

Tomáš

    horror fóra

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3 199 príspevkov
  • 46 tém

Príspevok bol napísaný: 14. november 2010 - 01:36:09

či cez nejakú aplikáciu ako PC Suite alebo to máš nastavované cez sieťové pripojenia? A o aký typ mobilu/kábla ide?

Cez PC Suite a ono mi všetko nastaví. Žiadne APN ani nič také. V PC Suite dám že pripojiť k Internetu, vtedy mi to samé všetko nastaví a potom už len cez Štart menu dám že Pripojenia tam sa mi vysunie že Nokia, raz kliknem a som pripojený. Na mobile som nič nemenil. Preinštaloval som Windows a odrazu mi to ide.
  • 0

#6 Axel

Axel

    Commodore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1 825 príspevkov
  • 1 061 tém

Príspevok bol napísaný: 14. november 2010 - 19:20:43

A keď máš Windows čerstvo nainštalovaný tak si ho aktualizuj na SP3 + všety záplaty (okrem WGAN ako ťa poznám). To je α a Ω bezpečnosti.
  • 0

#7 Tomáš

Tomáš

    horror fóra

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3 199 príspevkov
  • 46 tém

Príspevok bol napísaný: 15. november 2010 - 21:09:24

Už sa stalo. Windows je pekne nahodený a ide to. Ale aj tak s aktualizáciami to nič nemalo lebo ja som to pripojil prvý krát na ten pôvodný základný SP1 bez aktualizácií a išlo to. Hocikedy som len klikol pripojiť a išlo. Len sa ceľkovo začali aj iné problémy že napaľovačka pálila ale vždy s erormi, potom mi nešlo to pripojenie. Žeby vírusy predsa len? Jak som dal Windows tak zase všetko naprvé páli a aj pripojenie ide.
  • 0

#8 Cactales

Cactales

    scytheman

  • Administrators
  • 1 869 príspevkov
  • 34 tém

Príspevok bol napísaný: 15. november 2010 - 22:52:03

Čo sa týka toho pripojenia to by mohla skôr spôsobovať zmenu čísla emulovaného portu, pokiaľ kábel využíva tento typ pripojenia. Napríklad port pripojenia COM5 sa zmení na COM6 a potom je to potrebné aby sa to zmenilo aj ovládačoch kábla a modemu, k čomu sa pri staršom type kábla nemusí dôjsť automaticky.
  • 0

#9 Axel

Axel

    Commodore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1 825 príspevkov
  • 1 061 tém

Príspevok bol napísaný: 18. november 2010 - 10:59:32

Už sa stalo. Windows je pekne nahodený a ide to. Ale aj tak s aktualizáciami to nič nemalo lebo ja som to pripojil prvý krát na ten pôvodný základný SP1 bez aktualizácií a išlo to. Hocikedy som len klikol pripojiť a išlo.

Ach bože to je jasné že ti to pôjde, prečo by to nemalo ísť??? Ale ak nemáš nainštalované aktualizácie a náhodou navštíviš zavírenú stránku tak vírus na tej stránke ti môže nájsť dieru v systéme a už si znovu chytený.
  • 0

#10 Tomáš

Tomáš

    horror fóra

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3 199 príspevkov
  • 46 tém

Príspevok bol napísaný: 22. november 2010 - 20:52:20

to by mohla skôr spôsobovať zmenu čísla emulovaného portu

Toto skôr. Určite niečo takéto to robí lebo zase, raz ho pripojí, druhý raz nepripojí. Všelijako ide. Vždy vyskúšam a buď sa podarí alebo nie.

Čo sa týka tých aktualizácií je vyriešené. Kúpil som RAM čo ma stálo dosť veľa peňazí ale už je také vymakané to, že berie vistu a to mám ten pancír a ešte som antivíruš dal hore a už bezpečný je že linkscanner a také.
  • 0

#11 Cactales

Cactales

    scytheman

  • Administrators
  • 1 869 príspevkov
  • 34 tém

Príspevok bol napísaný: 22. november 2010 - 23:36:03

Tento spôsob pripojenia som, aspoň vo windowse, už dávno nepoužil, ale pokiaľ si spomínam, ku tomu prečíslovaniu emulovaných portov mohlo dochádzať ak sa počas chodu windowsu odpojil a neskôr znovu pripojil kábel modemu do USB portu alebo pokiaľ sa pre pripojenie nepoužíval stále ten istý USB port.
  • 0

#12 Tomáš

Tomáš

    horror fóra

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3 199 príspevkov
  • 46 tém

Príspevok bol napísaný: 23. november 2010 - 15:41:42

ak sa počas chodu windowsu odpojil a neskôr znovu pripojil kábel modemu do USB

No a nakoniec to cactales vyriešil. Presne o toto ide. Ja sa do informatiky nerozumiem ale ako rozprávate tieto veci tak si už dávam dokopy čo som všetko robil. Raz som sa pozabudol a počas chodu som vytiahol z mobilu kábel, vyhodilo chybovú hlášku a odvtedy to nešlo, až keď bolo všetko preinštalované. Normálne treba že odpojiť ten PC Suite v aplikácii, vypnúť USB aj v telefóne a tak.

alebo pokiaľ sa pre pripojenie nepoužíval stále ten istý USB port.

Druhý krát zase mohlo byť to že vždy do toho USB dám telefón ktoré je voľné takže ich striedam a vždy keď som dal kábel do správneho USB vtedy to išlo a preto to pre mňa vyzeralo že raz to ide a raz nejde lebo takú banalitu že ktoré USB použijem som si nikdy nevšímal. Idem to vyskúšať nech máme 100% že to je kvôli tomu.
  • 0

#13 David

David

    polepetko

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1 058 príspevkov
  • 17 tém

Príspevok bol napísaný: 9. máj 2013 - 20:48:59

Aký prehliadač používate v súčasnosti?
Ja používam IE 7. Všetko bolo v poriadku, kým som súhlasil že navrhovanou aktualizáciu.
Potom trvalo pomerne značné oneskorenie otvárania stránok internetu


  • 0

#14 D'Ady

D'Ady

    pozemský drak

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4 491 príspevkov
  • 10 tém

Príspevok bol napísaný: 10. máj 2013 - 07:18:50

MSIE som nikdy aktivne nepouzival (max. na kontrolu funkcnosti web stranok, pripadne ak je nieco postavene vyslovene pre tento prehliadac - napr. mapy na katasterportal.sk, tie v inom prehliadaci nejdu); vzdy alternativu - Netscape Navigator, Firefox, Chrome.

V sucasnosti - na bezne browsovanie Firefox 4.x, kvoli mailom na Gmail pouzivam aj Chrome.


  • 1

#15 David

David

    polepetko

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1 058 príspevkov
  • 17 tém

Príspevok bol napísaný: 10. máj 2013 - 17:44:04

.

V sucasnosti - na bezne browsovanie Firefox 4.x, kvoli mailom na Gmail pouzivam aj Chrome.

Len som nainštaloval Mozila Firefox.
stále príliš skoro na to by hovoriť o tom.


  • 0

#16 clovek2

clovek2

    zle oblečený člen :P

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1 571 príspevkov
  • 0 tém

Príspevok bol napísaný: 10. máj 2013 - 20:21:42

však IE je vo win len na to aby sa dal stiahnuť nejaký normálny prehliadač. ja používam FF20 a so slzou v oku spomínam na verziu 3.6 lebo od verzie 19 sa mi zdá nejaký pribrzdený. ako záložný prehliadač mám Operu, ale nejak si neviem na ňu zvyknúť. mal som aj Chromého gúgľa, ale toho som odinštaloval asi po týždni.


  • 0

#17 Tomáš

Tomáš

    horror fóra

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3 199 príspevkov
  • 46 tém

Príspevok bol napísaný: 19. júl 2015 - 21:50:48

Čo nebolo na chrome dobré? Ja som obvykle mával operu ale operačný systém môjho mpbilu patrí pod google tak je tam primárne od novoty chrome. Nedá sa odinštalovať tak len do plusu stiahnúť operu som uvažoval ale nemrzne, nepadá, tak neni dôvpd meniť...

A ako som už inde spomenul, tak prehliadač používam čoraz menej keďže webové služby majú svoje aplikácie cez ktoré ide daná služba lepšie.
  • 0

#18 Axel

Axel

    Commodore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1 825 príspevkov
  • 1 061 tém

Príspevok bol napísaný: 21. júl 2015 - 21:25:49

Problémy s prehliadačmi nastávajú vtedy, keď nemáš dostatočne výkonný počítač. Prehliadače patria medzi najväčších žrútov systémových prostriedkov.


  • 0

#19 Tomáš

Tomáš

    horror fóra

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3 199 príspevkov
  • 46 tém

Príspevok bol napísaný: 21. júl 2015 - 23:11:05

Napríklad toto som nevedel...
  • 0

#20 Axel

Axel

    Commodore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1 825 príspevkov
  • 1 061 tém

Príspevok bol napísaný: 23. júl 2015 - 12:18:50

Ani ma to neprekvapuje.


  • 0

#21 tyso

tyso

    Rear Admiral

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4 640 príspevkov
  • 1 tém

Príspevok bol napísaný: 23. júl 2015 - 12:41:28

prehliadace doplacaju na spatnu kompatibilitu.  Zacina to byt vazny problem,  novy prehliadac len pre HTML5 by bol rychlejsi a spotreboval ovela menej prostriedkov


  • 0

#22 D'Ady

D'Ady

    pozemský drak

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4 491 príspevkov
  • 10 tém

Príspevok bol napísaný: 23. júl 2015 - 13:02:36

ja som si nevedel poradit s Chrome :(

nastavit - ci sa ma aktualizovat, kedy sa ma aktualizovat, ze nema ukladat docasne instalacne subory apod.

pri kazdej aktualizacii (v najnevhodnejsej chvili) to zralo tak vela systemovych prostriedkov, ze sa komp tvaril ako zamrznuty

 

tak som to vysmaril prec a zotrvavam na FF (mozno na vykonnejsom PC by to nebol problem, ale toto som si nemohol dovolit...)


  • 0

#23 Axel

Axel

    Commodore

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1 825 príspevkov
  • 1 061 tém

Príspevok bol napísaný: 23. júl 2015 - 13:09:30

Presne z tohto dôvodu som Chrome prestal používať, počas nehorázne dlhom upgrade to zožralo skoro celú pamäť a počítač išiel šmatlavo asi 15 minút. Vyriešil som to tak, že som premenoval súbor GoogleUpdate.exe a namiesto neho som vytvoril nový prázdny súbor GoogleUpdate.exe. Chrome sa prestal úplne aktualizovať, ale aspoň som ušetril nervy.

 

Proste, kto chce používať Chrome, musí mať výkonný počítač.


  • 0

#24 Tomáš

Tomáš

    horror fóra

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3 199 príspevkov
  • 46 tém

Príspevok bol napísaný: 24. júl 2015 - 07:05:20

A chrome čo je vstavaný do mobilu tiež žerie strašne pamäť? Alebo mobilná verzia by nemala byť taká hrozná? Tak ako pri Windowse je IE tak na mobiloch s androidom je chrome keďže android je produkt googlu však všetko integrované je tam googlácke. Alebo sa mi oplatí dať Operu Mini (opera pre mobily) lebo už sa mi stalo že chrome blbne že načíta stránku potom zmizne všetko a musím dať refresh a znova to načítava.
  • 0

#25 D'Ady

D'Ady

    pozemský drak

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4 491 príspevkov
  • 10 tém

Príspevok bol napísaný: 24. júl 2015 - 07:54:59

na mobile pouzivam vstavany internetovy prehliadac (cize neinstaloval som si tam ani Operu, ani som tam nemal integrovany Chrome (mam starsi android, mozno vtedy to tam Ujo Google este nepchal) a mne postacuje

pravda, pouzivam to len ked som mimo PC, co nie je zasa az tak casto


  • 0




0 člen(ov) číta túto tému

0 členov, 0 návštevníkov