Skočiť na obsah


Fotografia
- - - - -

Rýchlosť vypínania WinXP


  • Prosím prihláste sa ak chcete odpovedať
Téma má 12 príspevkov

#1 Sniper

Sniper

    Aim and Shoot

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 21 919 príspevkov
  • 1 066 tém

Príspevok bol napísaný: 29. august 2006 - 22:49:15

Mám problém... a keď mám problém ja, má ho celé fórum.... :lol:

Pamätám na časy vypínania Win98 a WinME - bol oto dosť rýchle, zvyčajne do 15-20 sekúnd.

Ale WinXP sa mi vypína dosť dlho niekedy aj minútu a pol.

Dosť dlho svieti hláška "systém ukladá vaše informácie blabla"

Ako sa to dá urýchliť, aby to vypínalo rýchlejšie? :)

Niekedy mi to lezie dosť na nervy.
  • 0

#2 Wink

Wink

    Captain

  • Active Members
  • PipPipPipPipPip
  • 514 príspevkov
  • 0 tém

Príspevok bol napísaný: 29. august 2006 - 22:55:19

Ja to urychlym tak ze odidem od kompu a potom mi je jedno ze kedy sa vypne.

Ale inak mozno je to preto, ze si tam 20 ho denne a ten komp ma potom fakt toho dost co ulozit :lol:
  • 0

#3 Daekin

Daekin

    Commander

  • Active Members
  • PipPipPipPip
  • 350 príspevkov
  • 2 tém

Príspevok bol napísaný: 29. august 2006 - 23:10:27

ok, takze: WinXP mi zvykne vypnut do 10s od skoncenia poslednej znelky. teraz je to viac, bo tam mam nasratych vselijakych volovin.

zistil som ale, ze ak nainstalujes IIS, tak Windows zacne strasne dlho vypinat (30s miesto 10s).....ale nie v casti "ukladania bla bla bla" ale to "vypinanie..." potom

skus TOTO

je to taky servis, ktory ma odstranit chyby v event logu, ze program nestihne skoncit do shutdownu a preto jeho cast registrov nie su ulozena
to ma za nasledok aj zrychlenie log off-u (mam to odskusane, ta cast s "ukladanim mojich bla bla bla" :lol: prebehne velmi rychlo)
  • 0

#4 RoSo

RoSo

    Commodore

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 441 príspevkov
  • 88 tém

Príspevok bol napísaný: 29. august 2006 - 23:15:51

Mne to vypína celkom v pohode. Jediné obdobie, keď ma šlo rozhodiť od zlosti, bolo vtedy, keď som mal nainštalovaný KERIO Firewall.

A zhodnotenie Axelovho problému je už v nejakej inej téme:

Máš to rozbité. :lol:
  • 0

#5 Sniper

Sniper

    Aim and Shoot

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 21 919 príspevkov
  • 1 066 tém

Príspevok bol napísaný: 29. august 2006 - 23:46:23

OK nahodil som tú utilitu, uvidím-e čo to spraví.
  • 0

#6 Andulqa

Andulqa

    Commodore

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1 469 príspevkov
  • 34 tém

Príspevok bol napísaný: 2. september 2006 - 21:29:25

ja komp hibernujem a to ide rychlo do 15 sekund to je hotove, raz za cas restartujem, ked to zacne blbnut
  • 0

#7 Sniper

Sniper

    Aim and Shoot

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 21 919 príspevkov
  • 1 066 tém

Príspevok bol napísaný: 2. september 2006 - 21:51:28

A v tej hibernácii ako dlho to nechávaš?
  • 0

#8 Hedgehog

Hedgehog

    Sonic - ježko pichliačik

  • Active Members
  • PipPipPipPipPip
  • 591 príspevkov
  • 1 tém

Príspevok bol napísaný: 5. september 2006 - 19:23:57

Akože ako dlho? Svoj notebook tiež iba hybernujem a po vypnutí mu je jedno, ako dlho je vypnutý. Princíp je ten, že obsah celej RAM sa zapíše do súboru a pri zapnutí sa znova načíta. Resetujem podľa toho, čo robím - niekedy sa podarí tak raz do mesiaca, prípadne aj zriedkavejšie. Keď sa však nedarí, tak aj párkrát za deň (ale to býva len málokedy).
  • 0

#9 Andulqa

Andulqa

    Commodore

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1 469 príspevkov
  • 34 tém

Príspevok bol napísaný: 6. september 2006 - 19:26:11

tak ako hedge vravi

ked hibernujes komp, tak ho v podstate vypnes, len je torychlejsie a veci ti ostanu tak ako ich nechas lebo sa ulozia do ramky

len obcas mi to zacne blbnut, tak resetnem, niekedy je to teiz len raz za mesiac, niekedy castejsie (ale to skor kvoli tomu ze kvoli niecomu musim restartovat)

hibernacia je super vec :lol:
  • 0

#10 Polaris

Polaris

    Commodore

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1 257 príspevkov
  • 18 tém

Príspevok bol napísaný: 13. október 2006 - 08:00:40

Otazka....nechece sa mi to skusat :lol:
Ked hibernuje, tak je v podstate OFFLINE? Aby som tomu presne porozumel......proste normalne vypnuty komp a potom zapnem a hned mi ukaze winXP? Abo ako? Si ho zacnem aj ja hibernovat...mi potom bude uplne zbytocne ho stale len vypinat...NUDA. :)
  • 0

#11 Hedgehog

Hedgehog

    Sonic - ježko pichliačik

  • Active Members
  • PipPipPipPipPip
  • 591 príspevkov
  • 1 tém

Príspevok bol napísaný: 13. október 2006 - 08:35:28

Samozrejme, že je po hibernácii komp úplne vypnutý, práve tak ako keby si ho vypol bežným postupom. Jediný rozdiel je v tom, že okamžitý stav pamäte je zapísaný do jednoho súboru na disku, z ktorého sa potom pri štarte zase v pamäti "obnoví" do presne takého istého stavu. Potom pri štarte neštartujú znova všetky procesy a programy, tie sa proste v pamäti objavia tam, kde boli pred vypnutím. Podstatne tým zrýchliš najmä štart, ale aj vypnutie je rýchlejšie, nakoľko sa nemusia ukladať jednotlivé súbory a uzatvárať naštartované programy.
  • 0

#12 Polaris

Polaris

    Commodore

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1 257 príspevkov
  • 18 tém

Príspevok bol napísaný: 13. október 2006 - 09:06:31

:lol: Parada...takze odteraz uz len totok budem pouzivat :) Ma to uz len jednu nevyhodu...ked idem spat, tak zasadne vypinam zdroj, kedze sa vravi, ze elektrospotrebice nejako dodrbavaju zdravie v jednej izbe...a ked su v zasuvke ci co.......no skoro nad hlavou mam cely komp a este aj mobil.....takze dost hardcore.....preto to vypinam...dufam, ze to pomaha.....
  • 0

#13 Hedgehog

Hedgehog

    Sonic - ježko pichliačik

  • Active Members
  • PipPipPipPipPip
  • 591 príspevkov
  • 1 tém

Príspevok bol napísaný: 13. október 2006 - 10:41:55

Ale veď ak počkáš tú chvíľku kým sa to zhibernuje tak si potom vypni hoci aj hlavný domový vypínač... :lol:
  • 0