Skočiť na obsah


Fotografia
- - - - -

Vysoká teplota CPU


  • Prosím prihláste sa ak chcete odpovedať
Téma má 13 príspevkov

#1 bad_guy

bad_guy

    Čestný člen navrátivšieho

  • FS Members
  • PipPipPipPipPip
  • 507 príspevkov
  • 21 tém

Príspevok bol napísaný: 7. september 2006 - 19:28:45

Mam takuto zostavu :
Typ procesora Intel Pentium 4, 3015 MHz (15 x 201)
Názov základnej dosky MSI PX8 Neo-V (MS-7043) (5 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, LAN)
Čipová sada zákl.dosky VIA Apollo P4X533
Systém.pamäť 512 MB
Typ BIOS-u AMI (09/24/04)
Grafická karta MSI MS-StarForce GeForce FX 5200 (NVIDIA GeForce FX 5200) (128 MB)
OS -XP

a v poslednom case mi pocitac zacal vydavat take cudne zvuky ako "tiche piskanie" , pomalsie mi vykonaval jednotilve operacie....
a dneska ako som hral jednu hru COD2 tak po asi pol hodinke hrania mi vyhodilo modru obrazovku - restartol som a uz mi nevedel spustit OS
az teraz sa mi konecne podarilo spustit pc a som si naistaloval program CPUCool
a ukazal mi ze teplota procesora je 68-73 ´C
je normalna taka teplota procesora?
  • 0

#2 Sniper

Sniper

    Aim and Shoot

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 21 695 príspevkov
  • 1 066 tém

Príspevok bol napísaný: 7. september 2006 - 20:10:58

Ťažko povedať aká je prevádzková teplota Intel Pentium 4, 3015 MHz.

68-73°C pre môj Barton 2500 by bola maximálna ktorú by mal zvládnuť.

Nemáš soft na kontrolu otáčiek ventilátora?
  • 0

#3 Nokia

Nokia

    mobilny telefon

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5 282 príspevkov
  • 19 tém

Príspevok bol napísaný: 7. september 2006 - 21:53:58

pre tieto P4ky by mala byt normal teplota medzi 55-60.. 70 je uz dost
pozri ci mas dobre osadeny chladic, ci sa nevykla ci tam je napevno, ci sa toci ako ma, resp skus vymenit a uvidis
  • 0

#4 Daekin

Daekin

    Commander

  • Active Members
  • PipPipPipPip
  • 350 príspevkov
  • 2 tém

Príspevok bol napísaný: 11. september 2006 - 18:04:12

co sa tyka teploty, tak ak su to teploty pri 100% zatazi je to OK. problem je, ak su to teploty v IDLE stave (iba mas zapnute okna a kukas na teplomer :lol: ), lebo potom pri zatazi to moze narast...
vseobecne mam potvrdene, ze teploty okolo 75stupnov C su este OK, ak su maximalne (najviac som videl 76 tusim), akurat raz, ked som zabudol zapojit ventilator na procaku, tak ma pipanie BIOSU upozornilo na vysoku teplotu - 85stupnov!!!! ale este vsetko bezalo v pohode (to bol Celeron - Northwood)

urob to co radil Nokia (skontoluj chladic) + vysaj prach z PC!!!! to pomoze znizit teplotu o 5-10 stupnov podla toho, kolko prachu tam na je
  • 0

#5 bad_guy

bad_guy

    Čestný člen navrátivšieho

  • FS Members
  • PipPipPipPipPip
  • 507 príspevkov
  • 21 tém

Príspevok bol napísaný: 11. september 2006 - 18:35:52

podarilo sa mi to vyriesit ..mal som len ventilator ktory je na procerose plny prachu bolo to dost tazke vydiet ale teraz som to uz precistil a ide to :lol: :)
  • 0

#6 Daekin

Daekin

    Commander

  • Active Members
  • PipPipPipPip
  • 350 príspevkov
  • 2 tém

Príspevok bol napísaný: 11. september 2006 - 18:38:58

:lol: som si aj myslel. minimalne raz za 2 roky treba PC otvorit a prefukat vysavacom - tym starym, ktory ma este aj ten vyvod, co fuka a nie saje (alebo potom pouzit nejaky vykoony fen, kulmu na vlasy abo kompresor :) )
  • 0

#7 jankoo1

jankoo1

    Newbie

  • Members
  • 1 príspevkov
  • 0 tém

Príspevok bol napísaný: 6. august 2007 - 06:45:01

Ja mam pc od septembra a musel som si ho teraz prefukat kompresorom lebo bol plny prachu ale pozor lebo som ho fukal 7 atmosferovym kompresorom a zacal mi hrkotat ventilator v zdroji a co sa tyka teploty cpu vypise mi ked ho zapinam po restarte ze teplota je 100farenhaitov cize 39 stupnou celzia
  • 0

#8 Sniper

Sniper

    Aim and Shoot

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 21 695 príspevkov
  • 1 066 tém

Príspevok bol napísaný: 6. august 2007 - 14:52:08

39°C máš celkom v norme, ja mávam štandardne okolo 51-52°C (AMD Barton 2500 XP). Ale som si dal ventilátor Arctic Cooling. Pôvodný ventilátor chladil len na nejakých 56-58°C, a keď som hral nejaké hry tak to vybehlo aj na 62-63°C.
  • 0

#9 VERTi60

VERTi60

    Commander

  • FS Members
  • PipPipPipPip
  • 270 príspevkov
  • 9 tém

Príspevok bol napísaný: 8. august 2007 - 10:00:28

Náš netstorm game server má furt problémy s prehrievaním, levo sa vždy po čase zanesie chladič. Teraz máme nový niekoľko komorový malo by to aspoň rok nerobiť problémy...
  • 0

#10 Tom

Tom

    Captain

  • FS Members
  • PipPipPipPipPip
  • 874 príspevkov
  • 0 tém

Príspevok bol napísaný: 25. február 2010 - 19:06:31

a keď som hral nejaké hry tak to vybehlo aj na 62-63°C.

Ja mam AMD a keď hram niaku náročnejšiu hru tak aj 110°C už mal (v tedy pusti hibernaciu)
Ale asi bude stavany na vyšiu teplotu
  • 0

#11 Sniper

Sniper

    Aim and Shoot

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 21 695 príspevkov
  • 1 066 tém

Príspevok bol napísaný: 25. február 2010 - 19:17:50

110? To je akosi moc. Čo to máš za procák?
  • 0

#12 Tom

Tom

    Captain

  • FS Members
  • PipPipPipPipPip
  • 874 príspevkov
  • 0 tém

Príspevok bol napísaný: 25. február 2010 - 19:23:09

AMD Turion ultra x2 dual core mobile zm-82 2.2GHz
Mozno to je aj tym ze je to notebook
  • 0

#13 Daekin

Daekin

    Commander

  • Active Members
  • PipPipPipPip
  • 350 príspevkov
  • 2 tém

Príspevok bol napísaný: 26. február 2010 - 13:58:34

110 je v pohode...kremik ma vyssiu teplotu do ktorej je OK.

Problem je, ze kedze sa nejedna len o jednoduchu kocku kremika ale o zlozite tranzistory, tak realna teplota byva ovela mensia. zalezi ale od konkretneho vyrobku,
napr:

- 3dfx voodoo3 malo normalnu operacnu teplotu 99 stupnov
- procesory od intelu zacinaju byt nestabilne od 76 stupnov
- nvidia geforce FX co som mal bola nestabolna od 115 stupnov

Ale aj tak ke to dost podla mna...a hlavne na notebook.....(jedna rada: nemaj ho na kolenach, lebo sa z teba stane impotent :lol: )
A teraz realna rada: kup si minimale taku podlozku pod notebook - chladiacu stanicu. Ona ti notebook pridvihne a ma aj ventilator, tak ho lepsie uchladis.
A druha realna rada: vyfukaj ho od prachu - podla mna mas zaspineny chadic, zato nechladi.
  • 0

#14 Tom

Tom

    Captain

  • FS Members
  • PipPipPipPipPip
  • 874 príspevkov
  • 0 tém

Príspevok bol napísaný: 26. február 2010 - 15:43:05

podlozku mam s ventilatorom aj tak to niekedy robi
ale prefukal som ho a zlepšilo sa to inak to robieval aj 3 krat denne(s podložkou)
  • 0




0 člen(ov) číta túto tému

0 členov, 0 návštevníkov