Skočiť na obsah


Fotografia
- - - - -

Urgent Problem - Ping!


  • Prosím prihláste sa ak chcete odpovedať
Téma má 12 príspevkov

#1 Polaris

Polaris

    Commodore

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1 257 príspevkov
  • 18 tém

Príspevok bol napísaný: 13. október 2006 - 08:17:53

Taaaaaaakze....takato haluz....:
Chcem si zahrat gamesku po nete, najdem si pekne server, kde mi ukazuje miestnosti..pripojim sa hrajem......ping 20-30......zrazu po asi 10 minutach BUUUUM a mam ping cez 500-1000....cize nehratelne....ale najvacsia haluz je to, ze ked sa kuk na ten host list.....stale tam mam ping 20-30.....akonahle idem do hry....ping 500-1000.......haluz ne?
Zapnem dalsiu gamesku......zatial ok....a po chvily TO ISTE.....v hre ping jak hovado.....a v host liste je v normale......
Pozriem net a VSETKO v najlepsom poriadku...aj cez cmd som skusal popingat stranky, aj proste vsetko......Poradte mi, ze v com moze byt asi problem....Za vyriesenie tejto problematiky, na ktory nevedia dojst ani moji premily providery dakujem. Inac provider je ElsoNet!!! Mozte kuk....
Je to URGENTNE.....chcem vediet, ze ci cely soft winXP treba reinstall....co sa mi moc nechce, alebo co to vlastne je za halzuz.....THX :lol:
  • 0

#2 havarka

havarka

    Captain

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPip
  • 742 príspevkov
  • 7 tém

Príspevok bol napísaný: 13. október 2006 - 09:06:18

Chcelo by to chello... :PPPP

Zavolaj providerovi.. :lol:
  • 0

#3 Polaris

Polaris

    Commodore

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1 257 príspevkov
  • 18 tém

Príspevok bol napísaný: 13. október 2006 - 09:11:15

Pisem v texte.....stalo sa......a nevedeli ze preco to tak je....poradili reinstall winXP....co je v mojom pripade este nerealne, kedze potrebujem dokupit novy hadr (HDD) a este k tomu mam staru technologiu ATA, cize dokupit este aj radic na sata.....ide to do penazi...ale neda sa nic robit.....v novembri idem na to, pokial mi komp este akotak fici...lebo uz je zrely na reinstall......inac aby ste boli v obraze...winXP mi fici asi 3 roky bez reinstall.....ja viem Hardcore....ale prve naznaky blbosti zacal ukazovat tak pred polrokom.....zacalo to prave tymto pingom....a potom uz isiel dolu vodou....len sa mi nechce verit, ze to moze byt koli OS.....proste si stale myslim, ze siet je nieco samostatneho a ze to sa riesi inaksie......ak sa mylim, tak ma opravte.......
Fakt je ale ten, ze reinstall mi please poradte az nakoniec.....aby som mal istotu, ze sa neda uz fakt nic robit...tHx
  • 0

#4 Polaris

Polaris

    Commodore

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1 257 príspevkov
  • 18 tém

Príspevok bol napísaný: 25. október 2006 - 08:12:10

Hmm, takze nista? Nikto nevie? Tak potom to bude WinXP :lol:
  • 0

#5 Nokia

Nokia

    mobilny telefon

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5 282 príspevkov
  • 19 tém

Príspevok bol napísaný: 25. október 2006 - 11:10:19

skus jednoduchu vec
otvor si prikazovy riadok, a pusti si ping na ten server na ktorom chces hrat s parametrom -t (nech bezi stale nielen prve styri)
potom pusti hru, zacni hrat a ked to zacne blbnut, vypni ju.. pozri do prikazoveho riadku, stopni ping a pozri spatne ze ci ti to zacalo aj tu narastat, alebo len samotna hra
moze byt ze blbne len hra pritom spojenie na ten server mas dobre, resp moze byt to ze ta hra ti zahlti linku nezmyselnymi datami a preto ti stupne ping tak brutalne
  • 0

#6 Polaris

Polaris

    Commodore

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1 257 príspevkov
  • 18 tém

Príspevok bol napísaný: 25. október 2006 - 23:15:14

moze byt ze blbne len hra pritom spojenie na ten server mas dobre, resp moze byt to ze ta hra ti zahlti linku nezmyselnymi datami a preto ti stupne ping tak brutalne


Toto je ten typ problemu.......a robi to pri kazdej hre. Co s tym? Ako zistim, ze ake data sa prenasaju a kde? Alebo co mam skusit?
  • 0

#7 Nokia

Nokia

    mobilny telefon

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5 282 príspevkov
  • 19 tém

Príspevok bol napísaný: 26. október 2006 - 09:20:23

teoreticky by tu bola jedna varianta, zistit si na akom porte bezi ta hra do sveta... vsetko ostatne okrem toho portu a standartnych uplne bloknut vo firewalli a uvidis rozdiel, resp mat stale pusteny ping a skusat rozne porty blokovat
  • 0

#8 Polaris

Polaris

    Commodore

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1 257 príspevkov
  • 18 tém

Príspevok bol napísaný: 26. október 2006 - 10:12:04

No neviem, ci to bude mat daky efekt, ale aj keby!! Tak takyto problem je dost na figu. A je to uplny nezmysel, proste taketo kravny robit.
  • 0

#9 Nokia

Nokia

    mobilny telefon

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5 282 príspevkov
  • 19 tém

Príspevok bol napísaný: 26. október 2006 - 11:32:44

no pri windowsoch jednoducha varianta
reinstall
  • 0

#10 Klingonka

Klingonka

    Captain

  • Active Members
  • PipPipPipPipPip
  • 519 príspevkov
  • 4 tém

Príspevok bol napísaný: 26. november 2008 - 16:33:54

Koľko majú byť "normálne" pingy ? Nad 100 je už veľa, však ?
Čo to znamená LAGOVANIE ?
  • 0

#11 Nokia

Nokia

    mobilny telefon

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5 282 príspevkov
  • 19 tém

Príspevok bol napísaný: 26. november 2008 - 16:40:09

zalezi od linky a podla toho urcit normalne pingy
pri wimaxe je napr uplne normalne pingy 40ms, pri optike to je nemyslitelne :lol:

lagovanie znamena ze ti nieco seka, trha kvoli pomalej linke, ze linka nestiha prenasat data a kvoli tomu sa ti hra seka, laguje
  • 0

#12 Darkman

Darkman

    Winzárten

  • FS Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4 526 príspevkov
  • 9 tém

Príspevok bol napísaný: 26. november 2008 - 16:52:30

Ano aj nie...
Ping je doba za ktoru sa packet dostane k cielovemu uzlu a naspat, a je teda logicke ze tato doba je zavisla od viacerych faktorov.
1)Druh linky - mobilne spojenia maju vo vseobecnosti radovo vacsie pingy ako dnes bezne pevne spojenia (ADSL, Chello, Optika...)
2)Vzdialenost zariadeni - Je logicke ze k zariadeniu niekde na Slovensku sa packet dostane skor, ako ked cestuje cez cely svet :lol:
3)"Stav" siete po ktorej ide packet - Je jasne, ze ked packet cestuje zahltenimy linkami, tak si na jednotlivych routroch postoji dlhsie, ako ked ide menej vytazenymi linkami...

No a k beznemu pingu...je to o tom v akom kontexte to myslis.
Na slovensky six (www.six.sk) by si mala mat z pevnej linky ping pod 10ms... Takze 100ms moze byt uplne normalny ping ak je server na druhej strane sveta, na druhu stranu ide o hodne nenormalny ping ak mas server niekde na slovensku...

Lagovanie je termin pouzivany v on-line hrach, ked mas ping na server taky vysoky, ze ti sposobuje problemy pri hrani. Zas neexistuje univerzalna hranica kedy je ping problem. Rychle on-line strielacky maju toleranciu nizsie ako povedzme strategie, alebo MMORPG... takisto zalezi aj od schopnosti hraca, nakolko velky ping prenho uz predstavuje problem.
  • 0

#13 Klingonka

Klingonka

    Captain

  • Active Members
  • PipPipPipPipPip
  • 519 príspevkov
  • 4 tém

Príspevok bol napísaný: 26. november 2008 - 21:47:23

Len som chcela vedeiť čo to znamená. Keď dá niekto TRADE REQUEST tak to trocha trhá ináč nie.. Ďakujem.
  • 0




0 člen(ov) číta túto tému

0 členov, 0 návštevníkov