Skočiť na obsah


Fotografia
* * * * * 1 Hlasov

Duke Nukem 3D: High Resolution Pack


  • Prosím prihláste sa ak chcete odpovedať
Téma má 17 príspevkov

#1 Sniper

Sniper

    Aim and Shoot

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 22 029 príspevkov
  • 1 066 tém

Príspevok bol napísaný: 10. november 2006 - 23:13:00

Dávnejšie som niekde na nete našiel hru Duke Nukem 3D vo vysokom rozlíšení a nedávno som náhodou našiel stránku Duke Nukem 3D: High Resolution Pack

Hoci grafika pripomína starý Build, je pekne vyladená a väčšina vecí (najmä mutanti) čo bola v 2D je tiež v 3D.

Na spomínanej stránke nájdete aj download packu (100MB).
Sú tam inštalačky DN3D:HRP pre Windows a aj Linux.

Keď si hru nainštalujete, rozzipujte ešte súbor duke3d_hrp.zip a hra bude vo vysokom rozlíšení (môžete si nastaviť rozlíšenie až 1280x1024).

Hra podporuje aj moderné zvukové karty, čím odpadla nutnosť si v setupe nakonfigurovať zvukovku tak, aby sa hra vôbec dala spustiť.

Je vhodné mať inštalačku (alebo skôr crack vo väčšine prípadov) originálneho DN 3D, odtiaľ budete totiž potrebovať súbor DUKE3D.GRP, v ktorom je samotné jadro hry. Bez toho vám to nepôjde. Po nainštalovaní HR Packu môžete na originálneho Dukeho zabudnúť.

Ja čo som vyrastal na starom Dukovi, môžem povedať že tento HR Pack je dobre odvedená práca.

Ak by stránky (náhodou) nešli tak skúste niektoré tieto linky:

FileShack
Plagman
Thundik81

Niekoľko obrázkov:

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok
  • 0

#2 Ajk

Ajk

    RNDr. Ajk, PhD.

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1 038 príspevkov
  • 29 tém

Príspevok bol napísaný: 11. november 2006 - 10:07:23

toto bola moja prva najoblubenejsia hra (este som mal k tomu caribik datadisk :lol: ), hned to idem stahovat...
  • 0

#3 Sniper

Sniper

    Aim and Shoot

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 22 029 príspevkov
  • 1 066 tém

Príspevok bol napísaný: 11. november 2006 - 18:53:49

Ten pack odporúčam stiahnúť všetkým komu Duke Nukem 3D niečo hovorí.
Dá sa to hrať aj bez hi-res (keď nerozzipujete ten zip) a aspoň mne to šlape lepšie ako originálna hra.
  • 0

#4 Sniper

Sniper

    Aim and Shoot

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 22 029 príspevkov
  • 1 066 tém

Príspevok bol napísaný: 22. november 2006 - 18:50:17

Hrá to niekto? Mám problém v prvej epizóde (L.A. Meltdown), druhý level (Red Light Disctrict), na konci levelu mi to zamrzne že to musím tvrdo vyresetovať :lol:
Pod XP sa mi takéto niečo stalo prvý krát :) Asi tam bude nejaká vážna chyba v tej hre :)
  • 0

#5 Polaris

Polaris

    Commodore

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1 257 príspevkov
  • 18 tém

Príspevok bol napísaný: 27. november 2006 - 08:30:42

No praveze si myslim, ze to bude v tom resolution packu...skus si najst este update-y alebo precitat si rozne forumi o tom. :lol:
  • 0

#6 Sniper

Sniper

    Aim and Shoot

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 22 029 príspevkov
  • 1 066 tém

Príspevok bol napísaný: 1. február 2008 - 16:05:32

Aktuálna verzia hry je z 27.4.2007 a dá sa stiahnúť tu
Je tam viac zdrojov tak si treba nejaký ten (najfunkčnejší) pohľadať. Práve z jedného sťahujem.
  • 0

#7 kubito

kubito

    Newbie

  • Members
  • 1 príspevkov
  • 0 tém

Príspevok bol napísaný: 19. august 2008 - 20:53:55

Ludia,stiahol som si Dukeho,aj HR pack,ale nejde mi to spojazdnit.mohli by ste mi dat nejaky podrobnejsi navod,ako to dat dohromady?ten Pack mam rozbalit do hry?alebo ako?
  • 0

#8 Sniper

Sniper

    Aim and Shoot

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 22 029 príspevkov
  • 1 066 tém

Príspevok bol napísaný: 19. august 2008 - 21:09:07

Hej, nainštaluj si to priamo do Duke adresára. Potom si to spusti cez ten súbor eduke.exe či tak nejak, teraz z hlavy neviem ako sa to volá.
  • 0

#9 bad_guy

bad_guy

    Čestný člen navrátivšieho

  • FS Members
  • PipPipPipPipPip
  • 507 príspevkov
  • 21 tém

Príspevok bol napísaný: 19. august 2008 - 22:02:44

:) asi odpadnem :) tuto hru som zboznoval, skoda len ze vtedy som nemal plnu verziu (ani zvuk nesiel) ale napriek tomu som to hral dookola :)
to boli este hry :lol:
edit: ja som si tuto temu az teraz len vsimol? ou :) :)
  • 0

#10 BAXO

BAXO

    Newbie

  • Members
  • 3 príspevkov
  • 0 tém

Príspevok bol napísaný: 16. september 2008 - 18:55:55

Ahoj ludia, prosim poradte mi niekto. snazim sa jak magor uz 3dni spojazdnit duke HRP. najprv to neslo vobec, ale teraz sa to podarilo ale nejak divne :lol: proste rozlisenie mam ok, ako prostredie sa zda ciste a pekne. ale textury! textury zbrani a priser sa nezmenili...a myslim ze vobec textury nicoho. neviem co s tym prosim poradte mi niekto. proste su tam stale tie stare, instalacku som stiahol s tej stranky vyssie spominanej. Potom som to nainstaloval do C:\program files\dukeHRP a potom to chcelo Duke3d.grp ktore som stiahol z netu (plna verzia atomic editionu, teda vsetky epizody) a dal k nemu cestu a ono si ho skopirovalo do toho adresara. avsak ked som spustil hru preblyskla obrazovka s ciernej na sedu a hodilo ma do winu s tym ze:

v aplikacii eduke32 sa vyskytla chyba, a je potrebne ju zavriet.
ospravedlnujeme sa za sposobene problemy.

tak som troska maturoval u rozslisenia a nakoniec navolil 1024x768 a to hra uz nabehla normal, ale bohuzial tak jak pisem vyssie.
a podotykam ze na tomto pocitaci som to asi pred pol rokom alebo viac rozchodil uz raz...toto sa mi nestalo proste. skusal som 10 reinstal, a vsetko, skusal som pouzit informacie s povodneho duke nejake dalsie ale nic. navyse su mi podozrive tie subory sd_duke.zip co mam v hlavno adresari, a potom este v autoloade su maphacks.zip a duke3d_hrp.zip. myslel som ze to bolo v tom ze som to nerozbalil, avsak to som uz skusal a vysledok nulovy. uz som bezdradny, prosim pomoc
  • 0

#11 Sniper

Sniper

    Aim and Shoot

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 22 029 príspevkov
  • 1 066 tém

Príspevok bol napísaný: 17. september 2008 - 19:12:11

Na Atomic Edition som to neskúšal. Zožeň si klasický Duke 3D (Alebo skús aj ten Atomic Edition) a sprav to tak, že si najprv nainštaluj hru. Potom spusti inštalátor Duke HRP a to si nainštaluj do adresára kde je pôvodný Duke.

Potom spusti setup.exe a video si nastav na 1024x768 16bit (keď dáš len 8bit tak HRP by sa nemalo aktivovať a príšery budeš mať 2D). Potom si ulož konfiguráciu a spusti Dukeho (buď cez ten setup.exe alebo cez súbor eduke32.exe).

Ešte by ti malo vyhodiť hlášku v angličtine či chceš nacachovať textúry na disk, daj Yes, predpokladám že máš dosť miesta na disku, hra by mala ísť svižnejšie.

Akú máš grafickú kartu? Na GeForce 4 mi to nešlo (teda išlo ale raz za čas to zamrzlo alebo vyhodilo modré okno). Na GeForce 7300 GT to ide bez problémov.
  • 0

#12 BAXO

BAXO

    Newbie

  • Members
  • 3 príspevkov
  • 0 tém

Príspevok bol napísaný: 18. september 2008 - 13:05:57

Spravil som co si povedal ale nic. stale je to jak pisem. tu su video properties mojho kompu:

Video Adapter Name: NVIDIA Geforce FX 5200 (MS)
Video Memory: 64mb
Chipset Name: GeForce FX 5200
BIOS name: version 4.34.20.18.00
BIOS date: 04/04/03
Current Resolution: 1152 x 864px
Current color mode: 32bits per pixel
DirectX version: 4.09.00.0904
  • 0

#13 Sniper

Sniper

    Aim and Shoot

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 22 029 príspevkov
  • 1 066 tém

Príspevok bol napísaný: 18. september 2008 - 17:10:24

Skús si dať nejaké štandardné rozlíšenie (1024x768). Alebo viac odporúčam skúsiť inú grafiku ak máš takú možnosť. O Geforce FX 5200 som počul veľmi zlé veci, že je to nepodarok (raz som si ju chcel kúpiť, ale odhovorili ma). Problémy ktoré popisuješ poukazujú na problémy s grafikou.
  • 0

#14 BAXO

BAXO

    Newbie

  • Members
  • 3 príspevkov
  • 0 tém

Príspevok bol napísaný: 18. september 2008 - 18:25:35

No skusal som to aj tu na tomto počítači ale tu to spravilo to iste.
status pre tento PC je:

Video adapter name: Radeon 7000 / Radeon VE family (MS)
Video memory: 32,00MB
Chipset Name: RADEON 7000 AGP (0x5159)
  • 0

#15 Sniper

Sniper

    Aim and Shoot

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 22 029 príspevkov
  • 1 066 tém

Príspevok bol napísaný: 18. september 2008 - 18:45:58

Video memory: 32,00MB

Nie je to akosi málo?

Inak ti neviem poradiť. Schválne skús to u niekoho kto má kartu GeForce 7x. Ja ju mám a Duke mi ide bezchybne. A ak aj potom bude robiť problémy tak potom možno nebudeš mať vhodného Dukeho na HRP inštaláciu, ale ako vravím s Atomic Edition by nema byť problém.
  • 0

#16 Sniper

Sniper

    Aim and Shoot

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 22 029 príspevkov
  • 1 066 tém

Príspevok bol napísaný: 12. november 2010 - 19:27:50

Podarilo sa mi prísť na to ako pridať do Dukeho nové levely a kampane :) tak som si rozšíril moju Atomic edíciu :)
  • 0

#17 Darkman

Darkman

    Winzárten

  • FS Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4 576 príspevkov
  • 9 tém

Príspevok bol napísaný: 12. november 2010 - 19:58:07

Ja som si kedysi davno do duka robil vlastne mapy. Build editor + ziaden internet = hodne vela frustracie :)
V jednej mape som dokonca zbuchal aj byt v ktorom byvam.

Dukeho s hrp som naposledy hral (a cely presiel) par tyzdnov dozadu, uplne skvele. Velka vdaka ludom, ktory tieto klenoty (duke, doom, descent) udrzuju pri zivote. :)
  • 0

#18 Sniper

Sniper

    Aim and Shoot

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 22 029 príspevkov
  • 1 066 tém

Príspevok bol napísaný: 12. november 2010 - 20:39:39

Build editor + ziaden internet = hodne vela frustracie :)

Ja som v tom nikdy nevyrobil normálnu mapu.

Dukeho s hrp som naposledy hral (a cely presiel) par tyzdnov dozadu, uplne skvele. Velka vdaka ludom, ktory tieto klenoty (duke, doom, descent) udrzuju pri zivote. :)

Ja som mal na disku niekoľko verzií Duka, pôvodného, Plutonium PAK a Atomic Edition, tak som to nejako skompiloval dokopy, v menu mám 5 kampaní (neskôr skúsim pridať ďalšie) spúšťam to cez eduke32.exe, takže to v pôvodnon engine v pohode fičí aj pod XP. HR Pack sa potom už len dodatočne doinštaluje, uvažoval som to skompilovať dokopy, ale HR Pack sa stále vyvíja (najnovšia verzia obsahuje zaujímavé efekty, testovacie preview je dostupné na ich domovskej stránke), takže by to bolo trochu zbytočné.

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok
  • 0