Skočiť na obsah


Fotografia
- - - - -

Zosieťovanie pc a nb


  • Prosím prihláste sa ak chcete odpovedať
Téma má 14 príspevkov

#1 tomba

tomba

    Commander

  • Active Members
  • PipPipPipPip
  • 369 príspevkov
  • 3 tém

Príspevok bol napísaný: 18. december 2006 - 17:11:36

Houston-e a okolie,mam problem...Pokusal som sa zosietovat pc a nb,vsetko som urobil podla navodov,no pc sa mi odmieta v sieti ukazat...Ked dam Miesta v sieti na nb,tak sa v sieti ukaze len nb,ked dam Miesta v sieti na pc,tak sa neukaze nic,ani samotny pc...pracovnu skupinu,masku podsiete maju rovnaku,ich ip adresy su tiez v poriadku,ked ich dam navzajom ping-ovat,tak ziadny problem - ale v sieti sa mi pc neukaze...ked som skusal zosietovat kamoskin pc s nb,islo to bez problemov...Myslite,ze je problem v sietovke,operacnom systeme(pc ma XP prof,nb XP home),abo niekde inde?babo rad...a chlap moze tiez...
  • 0

#2 havarka

havarka

    Captain

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPip
  • 742 príspevkov
  • 7 tém

Príspevok bol napísaný: 18. december 2006 - 17:44:38

samba
  • 0

#3 Nokia

Nokia

    mobilny telefon

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5 282 príspevkov
  • 19 tém

Príspevok bol napísaný: 18. december 2006 - 21:11:55

problem vyrieseny

XP home a XP proffesional sa nemaju radi na jednej sieti...

casto aj ked nastavis vsetko ako ma, nechcu sa ukazat ako by sa patrilo
  • 0

#4 Hedgehog

Hedgehog

    Sonic - ježko pichliačik

  • Active Members
  • PipPipPipPipPip
  • 591 príspevkov
  • 1 tém

Príspevok bol napísaný: 19. december 2006 - 08:39:02

Firewall pre vnútornú LAN-ku musí byť vypnutý, potom ide všetko ako má. Osobne to však nepoužívam a do address baru zadávam priamo meno počítača, na ktorý chcem ísť. Aj keď ho v skupine nezobrazí, prístup naň mi povolí...
  • 0

#5 Nokia

Nokia

    mobilny telefon

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5 282 príspevkov
  • 19 tém

Príspevok bol napísaný: 19. december 2006 - 09:03:03

hedge vypnut firewall casto nepomaha, ale skusit to moze :lol:
  • 0

#6 tomba

tomba

    Commander

  • Active Members
  • PipPipPipPip
  • 369 príspevkov
  • 3 tém

Príspevok bol napísaný: 19. december 2006 - 10:59:52

Firewall som mal povypinany,nepomohlo...Ale este je tu jedna vec - ked dam ping na ip adresu druheho,tak neni problem,ked ho dam vsak pingnut na jeho meno v sieti,tak sa nepodari hostitela najst...cim to je,cim to je...
  • 0

#7 Nokia

Nokia

    mobilny telefon

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5 282 príspevkov
  • 19 tém

Príspevok bol napísaný: 19. december 2006 - 11:40:06

no tym ze by si potreboval aby ti bezalo interne dnsko, ktore by ti rozoznalo hostname pocitaca :lol:
  • 0

#8 Darkman

Darkman

    Winzárten

  • FS Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4 497 príspevkov
  • 9 tém

Príspevok bol napísaný: 19. december 2006 - 13:50:49

no tym ze by si potreboval aby ti bezalo interne dnsko, ktore by ti rozoznalo hostname pocitaca

Nepotrebujes. zistovanie nazvov stanic v sietach MS nefunguje na baze DNS :lol:
Doma ziadne DNS rozbehane nemam a v pohode sa mozem odkazovat cez nazvy kompov.
  • 0

#9 Nokia

Nokia

    mobilny telefon

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5 282 príspevkov
  • 19 tém

Príspevok bol napísaný: 19. december 2006 - 20:13:09

hmm darkman, a co tak aj poradit ako :lol:

ja ked som riesil siete s win stanicami, tak nam tam bezal linuxovy samba server a bezalo na nom aj dnsko aj kvoli tomu aby sme si dopingali masiny pomocou hostname...

tak teda povedz ako
  • 0

#10 Hedgehog

Hedgehog

    Sonic - ježko pichliačik

  • Active Members
  • PipPipPipPipPip
  • 591 príspevkov
  • 1 tém

Príspevok bol napísaný: 21. december 2006 - 07:53:06

Mne osobne sa ešte nezobrazovali compy v sieťovom okolí keď som na nich zabudol zdieľať adresáre... :lol: Aspoň jeden zdieľaný byť musí... A tiež by som na compe s WinXP Prof preveril, či je zapnutý Simple Sharing (mal by byť, aby HE nemali problém s prístupom). Na WinXP HE je zapnutý určite - tam sa ani vypnúť nedá...
  • 0

#11 tomba

tomba

    Commander

  • Active Members
  • PipPipPipPip
  • 369 príspevkov
  • 3 tém

Príspevok bol napísaný: 21. december 2006 - 11:29:30

Simple Sharing bolo zapnute,adresare tiez zdielane...Uz na to nemam nervy,asi downgradnem Profika na Domaceho...
  • 0

#12 Nokia

Nokia

    mobilny telefon

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5 282 príspevkov
  • 19 tém

Príspevok bol napísaný: 22. december 2006 - 09:28:25

tomba najhorsia vec co moze byt je prechod z profesional na home
ak ti mozem poradit, toto nikdy nerob

ma napadlo, ak chces pristupovat z jedneho pc na druhy a naopak sprav to jednoducho... nasharuj si na oboch pc cele disky, a namapuj si ich ako network drive
  • 0

#13 Darkman

Darkman

    Winzárten

  • FS Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4 497 príspevkov
  • 9 tém

Príspevok bol napísaný: 22. december 2006 - 10:29:53

keby som vedel ako, tak rad pomozem. Problem je ten, ze nieco podobne riesim teraz doma (ale tam ten problem vidim vo wifi routry).

V kazdom pripade, nepotrebujes vediet nazov kompu a vidiet ho v okolotych pocitacoch, aby si sa na neho napojil. Normalne do start->run napis \\Ip adressa stroja, a malo by to ist.
Ak toto nepojde tak hladaj problem niekde inde, fw, nastavania sharingu (napr. ja som is kedysi davno vypol sluzbu 'server', kedze som ju nepotreboval... za tu dobu som zabudol ze je potrebna na ms sharing... kym som na to minule dosiel, tak som zabil nejaku hodinku)

tomba najhorsia vec co moze byt je prechod z profesional na home

Mozem len suhlasit. Prechod z Prof na Home urcite nerob.
  • 0

#14 tomba

tomba

    Commander

  • Active Members
  • PipPipPipPip
  • 369 príspevkov
  • 3 tém

Príspevok bol napísaný: 22. december 2006 - 15:05:39

To je to s tym prechodom tak brutalne zle?Chcem dat uplnu novu cistu instalaciu,bo uz to vidim ako jedine riesenie...Hlavne nechapem,preco mi nezobrazi pc v sieti v Miestach v sieti samotneho pc,ked subory su nazdielane a vsetko ponastavovane...
  • 0

#15 Darkman

Darkman

    Winzárten

  • FS Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4 497 príspevkov
  • 9 tém

Príspevok bol napísaný: 23. december 2006 - 00:33:28

ako pre koho. Zo stabilitou zatial problem nemam (mal som.. ale updaty to zda sa vyriesili). Ale pokial si zvyknuty na pokrocile administrovanie, ako uzivatelske skupiny, normalne NTFS prava a podobne featurky, tak tie v Home neexistuju.
  • 0




0 člen(ov) číta túto tému

0 členov, 0 návštevníkov