Skočiť na obsah


Fotografia
- - - - -

Problém s textúrami


  • Prosím prihláste sa ak chcete odpovedať
Téma má 23 príspevkov

#1 Polaris

Polaris

    Commodore

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1257 príspevkov
  • 18 tém

Príspevok bol napísaný: 5. March 2006 - 02:05:54

Kedze som dostal velmi mily mail a ze vraj budete velmi radi, ked prispejem nejakym prispevkom, tak tu ho mate..... :)

Mam problem s texturkami v tejto gameske.....proste zapnem ju a idem si zahrat new kampan. Ale co to nevidim, modely su dajake nedokoncene....respektive chybaju niektore casti k tomu, aby bol model ( konkretne vacsi model: Stanice, velke lode a pod. ) kompletne vyrendrovany. Da sa to nejako opravit? Nejaky patch na WinXP verziu neexistuje? Skusal som aj tu fintu s tymi registrami...no bez uspechu...please help. Za odpovede vopred dakujem a urobite mi nesmiernu radost, pretoze sa snazim gamesku rozbehat uz hodnuuuuuuu chvilu....taktiez uz konecne chcem vediet kompletny dej, ze o co tam vlastne slo.
Otazka len tak mimo: Su nejake aj ine datadisky? Nejake som zbadal: Aftermath alebo co to bolo.....chcem vediet vsetko o tejto hre a taktiez vsetky veci chcem mat okolo toho :) No ok, uz koncim, dajako som sa rozpisal.......zatim cafte a este raz dikes za odpovede ;) :lol:
  • 0

#2 bad_guy

bad_guy

    Čestný člen navrátivšieho

  • FS Members
  • PipPipPipPipPip
  • 507 príspevkov
  • 21 tém

Príspevok bol napísaný: 5. March 2006 - 11:37:50

tiez som mal podobny problem ked som si minule chcel rozbehnut freespace v podstate uz pri instalacke mi hlasil chyby - vyriesil som to tak ze som si v nastaveniach obrazovky zemenil z 32bitov na 16b a potom to uz islo tak skus toto mozno ti pomoze...
existuju nejake patch skus na tejto stranke pohladat :lol:
ano existuju datadisky....
  • 0

#3 Sniper

Sniper

    Aim and Shoot

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 22680 príspevkov
  • 1068 tém

Príspevok bol napísaný: 5. March 2006 - 13:04:56

Mohol by si poslať screen z tej hry a zobraziť to tu ako obrázok? Hneď by som ti vedel pomôcť.

A prosím ťa nepíš w namiesto v lebo potom nikto tvoje príspevky cez vyhľadávanie nenájde.
  • 0

#4 Polaris

Polaris

    Commodore

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1257 príspevkov
  • 18 tém

Príspevok bol napísaný: 5. March 2006 - 14:52:55

Ako sa sem davaju obrazky????
  • 0

#5 Sniper

Sniper

    Aim and Shoot

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 22680 príspevkov
  • 1068 tém

Príspevok bol napísaný: 5. March 2006 - 15:31:13

Obrázok

Ak nemáš web priestor, tak to uploadni na tinypic.com a link skopíruj do toho okna čo ti vyskočí po tom čo klikneš na ikonu stromu.
  • 0

#6 Polaris

Polaris

    Commodore

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1257 príspevkov
  • 18 tém

Príspevok bol napísaný: 5. March 2006 - 16:46:47

Obrázok
  • 0

#7 Sniper

Sniper

    Aim and Shoot

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 22680 príspevkov
  • 1068 tém

Príspevok bol napísaný: 5. March 2006 - 16:53:01

Je to to čo som si myslel.

Engine Conflict FreeSpace je už dosť starý, nakoniec je to hra z roku 1998. Vtedy ešte existovalo rozhranie Glide, ktoré bolo o celú generáciu dopredu ako Direct 3D. Preto aj CFS bol primárne robený pre rozhranie Glide. Tam bolo vidieť všetky modely súvislo, všetky efekty aj vyzerali oveľa krajšie. Bohužiaľ Glide sa prestalo používať a preto novšie karty toto rozhranie nepodporujú. V prípade CFS zostáva len Direct 3D, čo nie je bohvieaká výhra.

Modely sú dobre urobené im nič nechýba, je to len vinou Direct 3D.

Skús FS2 :lol: tam je to už vyladené.
  • 0

#8 Polaris

Polaris

    Commodore

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1257 príspevkov
  • 18 tém

Príspevok bol napísaný: 5. March 2006 - 17:06:05

:lol: :) ;) :) Tak diiiiiik.....praveze sa to snazim rozbehat ;) MUSIM to jednoducho spojazdnit, lebo inac ma slak trafi.....Snad nic neexistuje na svete, ako toto obist???
FS2 mam, ale jednoducho aj film sa ma kuknut od prveho dielu...Si predstav ze ides kukat vsetko od 2. dielu. Ja viem....mozno je to uz zabite, ale ja verim, ze sa to dajako da obist...setky hry sa daju, lenze musim zistit, ze ako!!! Ale aj tak za radu a pomoc.....no ale jednoducho mi to neda...musi to proste ist.
Potom jedine co ma napada je si kupit staru graficku kartu A LA VooDoo3
  • 0

#9 Sniper

Sniper

    Aim and Shoot

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 22680 príspevkov
  • 1068 tém

Príspevok bol napísaný: 5. March 2006 - 17:19:17

Ano to súhlasím je dobre si zahrať CFS a potom FS2, CFS je veľmi dôležitý miľník ak chceš pochopiť celý príbeh.
Ja som mal kedysi VooDoo 2 - Monster Diamond. To bola karta ako stvorená pre tú hru.
Tak nejako to preži :lol: nie je to také hrozné ako to sprvu vypadá.
  • 0

#10 Polaris

Polaris

    Commodore

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1257 príspevkov
  • 18 tém

Príspevok bol napísaný: 5. March 2006 - 17:27:27

A toto si teraz ako myslel :lol: ? Ze neni to az tak hrozne, ze ako to vypada?
  • 0

#11 Sniper

Sniper

    Aim and Shoot

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 22680 príspevkov
  • 1068 tém

Príspevok bol napísaný: 5. March 2006 - 20:50:52

No už som videl aj horšie veci v hrách :lol:
A to dvojité W čo robí v tom slove?
  • 0

#12 game

game

    phantom fsp

  • Management
  • 30453 príspevkov
  • 310 tém

Príspevok bol napísaný: 5. March 2006 - 21:01:56

tento chlapec Pol@r!$ je super ... len to w.... haló... tu neťukáme do mobilu ... :lol:
  • 0

#13 Polaris

Polaris

    Commodore

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1257 príspevkov
  • 18 tém

Príspevok bol napísaný: 5. March 2006 - 21:13:32

Ajjjjjjj......dostali ste ma.....no co uz....akoze stale presadzujem to, ze nezalezi na tom, ci piseme normalne v, alebo dwojite w ;)
Neviem, ze ako to robite, ale u vas spravim vynimku :)
Mozno aj preto, lebo tu mate celkom zaujimave diskusie a velmi rad sa o taketo veci zaujimam :)
A hlavne koli tomu, ze ste mi to normalne oznamili....Niektori si totiz ludi typu MNA chcu velice doberat a narazaju poznamkami.....Ale ste snad jedini, co mi to oznamili na urovni a to si cenim :lol:
  • 0

#14 Sniper

Sniper

    Aim and Shoot

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 22680 príspevkov
  • 1068 tém

Príspevok bol napísaný: 5. March 2006 - 21:19:21

Fajn, my si budeme ceniť keď na to nezabudneš :lol:

Koniec chatu, tu je téme o niečom inom.
  • 0

#15 Polaris

Polaris

    Commodore

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1257 príspevkov
  • 18 tém

Príspevok bol napísaný: 6. March 2006 - 13:58:02

Takze v skratke.......uz mi nic nepomoze? :lol: Chcem to fakt rozbehat a som naozaj z toho zufali. To si mam fakt zhanat staru graficku kartu? :)
  • 0

#16 Sniper

Sniper

    Aim and Shoot

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 22680 príspevkov
  • 1068 tém

Príspevok bol napísaný: 6. March 2006 - 17:35:49

Ak máš PC kde môžeš pichnúť PCI grafiku tak skús nejaké inzeráty. Ale inak to nie je nejaká veľká tragédia, týka sa to iba veľkých lodí a v druhej časti kampane bude taká pařba že nebudeš mať ani čas pozerať po lodiach :lol:
  • 0

#17 Polaris

Polaris

    Commodore

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1257 príspevkov
  • 18 tém

Príspevok bol napísaný: 8. March 2006 - 11:49:29

EE...nic take....si radsej kupim VooDoo, aby som si to mohol cele vychutnat :lol: Chcem sa citit tak, ze patrim do toho sveta a nie ze hrajem hru.....Ja osobne to az moc prezivam a je to super!!! Idem bojovat dalej.
  • 0

#18 Shotman

Shotman

    Newbie

  • Members
  • 4 príspevkov
  • 0 tém

Príspevok bol napísaný: 28. August 2006 - 22:09:40

mozes ist na www.hard-light.net a stiahnut odtial mod na FS2open s nazvom FSport ide to v pohode aj na novej grafike ale musis stiahnut FS2open v sekcii freespace source code project alebo tu http://scp.indiegames.us/news.php ked je hard light docasne nedostupny :lol:
  • 0

#19 Sniper

Sniper

    Aim and Shoot

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 22680 príspevkov
  • 1068 tém

Príspevok bol napísaný: 29. August 2006 - 12:01:03

Obrázok
Ďalší FreeSpace maniak :lol:

Problém je v Direct 3D. CFS bola hra viac stavaná na rozhranie Glide. Ten rozdieľ bol očividný.
  • 0

#20 Polaris

Polaris

    Commodore

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1257 príspevkov
  • 18 tém

Príspevok bol napísaný: 22. September 2006 - 20:44:10

Hmmm...no nejak som tam nenasiel ten download na FSopen....pomozes mi s tym? :lol:
  • 0

#21 Ignatius

Ignatius

    Truhlík Ignyovský

  • FS Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1962 príspevkov
  • 6 tém

Príspevok bol napísaný: 22. September 2006 - 21:25:41

Ak si to chceš zahrať, tak nazri do tejto témy a stiahni si ten SCP Pack; to by mohlo vyriešiť tvoje problémy... :lol:
  • 0

#22 Sniper

Sniper

    Aim and Shoot

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 22680 príspevkov
  • 1068 tém

Príspevok bol napísaný: 30. September 2006 - 11:52:17

Príspevky o SCP Paku som premiestnil do príslušnej témy, tu sa venujte problémom s textúrami.
  • 0

#23 Polaris

Polaris

    Commodore

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1257 príspevkov
  • 18 tém

Príspevok bol napísaný: 1. October 2006 - 08:40:38

Hmmm...ked uz daco premiestnujes, aspon naznac, ze v ktorej kategorii to presne je...neviem to akosik najst :lol:

Ignatius ma uz upozornil, ze je to uz v nejakej kategorii, takze uz nic Axel :) Ale aj tak to racej naznac...bo potom chaos mam z toho...ale mozno len ja....ale aj tak :)

Edit: Posledné dva posty spojené do jedného, dva sú v podstate zbytočné, keďže ide o jednu záležitosť a medzi nimi nikto iný neprispel. Nech je to prehľadnejšie. Ign.
  • 0

#24 Sniper

Sniper

    Aim and Shoot

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 22680 príspevkov
  • 1068 tém

Príspevok bol napísaný: 28. December 2006 - 10:15:51

Je to to čo som si myslel.

Engine Conflict FreeSpace je už dosť starý, nakoniec je to hra z roku 1998. Vtedy ešte existovalo rozhranie Glide, ktoré bolo o celú generáciu dopredu ako Direct 3D. Preto aj CFS bol primárne robený pre rozhranie Glide. Tam bolo vidieť všetky modely súvislo, všetky efekty aj vyzerali oveľa krajšie. Bohužiaľ Glide sa prestalo používať a preto novšie karty toto rozhranie nepodporujú. V prípade CFS zostáva len Direct 3D, čo nie je bohvieaká výhra.

Modely sú dobre urobené im nič nechýba, je to len vinou Direct 3D.



Našťastie sa mi zachovali 2 obrázky ešte z čias keď som mal starý počítač a kartu VooDoo2. Pekne vidieť dokonalosť rozhrania Glide, na ktoré nemá ani Direct 3D v najnovších DirectX 9.

Obrázok

Obrázok
  • 0