Skočiť na obsah


Fotografia
- - - - -

Vytvorenie siete


  • Prosím prihláste sa ak chcete odpovedať
Téma má 4 príspevkov

#1 xardas1977

xardas1977

    Newbie

  • Members
  • 8 príspevkov
  • 4 tém

Príspevok bol napísaný: 3. jún 2007 - 17:05:09

Chcel by som sa spytat, mam problem vytvorit siet dvoch pocitacov :lol: aby zaroven slapal na nich internet. mam 2 pocitace, switch. Internet /chello-classic/ slape na oboch ale pocitace sa v tej sieti ako keby nevideli.
ako to mam spravne zapojit, potreboval by som fakt nejaky laicky postup. budem potrebovat nejaky iny hardware, alebo software ? klysicke prepojenie kablom medzi dvomi pocitacmi po zmene ip adresy mi to ide, ale hovorim chcem aby mi tam slapal aj internet sucasne s tym aby som mohol zdielat subory s druhym compom. diky za odpoved
  • 0

#2 Daekin

Daekin

    Commander

  • Active Members
  • PipPipPipPip
  • 350 príspevkov
  • 2 tém

Príspevok bol napísaný: 30. august 2007 - 15:12:47

uz ti to ide? ako mas zapojene to chello? cez usb modem?
ak ano, asi najednoduchsia cesta bude pripojit modem na jeden PC, a potom tie dva zosietovat. potom spusti sprievodcu nastavenim sietou a daj zdielat spojenie na chello...a malo by to ist

(pre tych co vedia lepsie riesenie - aj ja viem, ale on chcel laicke :lol:
  • 0

#3 TomasNZ

TomasNZ

    Newbie

  • Members
  • 7 príspevkov
  • 1 tém

Príspevok bol napísaný: 27. marec 2008 - 19:50:15

Zdravim potreboval by som prepojit notebook s počítačom, mohol by mi niekto poradit ako nato??? Ja som to robil nasledovne v stacionarnom som si nastavil vo vlastnostiach tcp/ip ip adresu 192.168.1.33 na notebooku to som nastavil 192.168.1.34. Možem zadať ping z jedneho počítača na druhy ale nevidím subury na druhom počítači. Ešte by som mal dodat že na notebooku mam win xp professional a na stacionárnom počítači windows vista home premium. Potreboval by som konkretne vedieť kde najdem tie subory druhého počitača? ako je potrebne nastaviť zdielanie na win xp a na viste, pretože si myslim že bude asi problem že som to zdielanie nenastavil dobre , na prepojenie medzi počítačmi som použil crosový kábel.
  • 0

#4 valcik

valcik

    Commodore

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 132 príspevkov
  • 10 tém

Príspevok bol napísaný: 27. marec 2008 - 20:01:08

ahoj, s vistou zatiaľ skúsenosti nemám a preto ti neporadím, no všimol som si podobnú otázku i s odpoveďou vo vedľajšej téme, tento príspevok. možno by to stálo za pokus.
  • 0

#5 TomasNZ

TomasNZ

    Newbie

  • Members
  • 7 príspevkov
  • 1 tém

Príspevok bol napísaný: 27. marec 2008 - 22:46:16

Dakujem ale moc mi to nepomohlo..potreboval by som keby mohol niekto laicky napisat co s tym treba urobiť
  • 0