Skočiť na obsah


Fotografia
- - - - -

PHP pre nesmelých


  • Prosím prihláste sa ak chcete odpovedať
Téma má 8 príspevkov

#1 RoSo

RoSo

    Commodore

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 441 príspevkov
  • 88 tém

Príspevok bol napísaný: 8. apríl 2006 - 16:43:51

Našiel som na webe tento link PHP pre nesmelých, akorát že je tam neplatný odkaz na appserv. Ten som našiel tuto. Najprv som mal problémy so spustením apache a teraz nemôžem na lokalhoste spustiť MySQL.

Poznáte nejaký iný návod pre lamy, ako si vyskúšať technológiu php na localhoste (na vlastom PC)?
  • 0

#2 Axel

Axel

    Admiral

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 21 095 príspevkov
  • 1 064 tém

Príspevok bol napísaný: 8. apríl 2006 - 17:36:42

Akurát takéto niečo sa chystám riešiť :lol: tak potom ti poviem.

Mňa by zaujímalo iné, chcem uložiť web stránku nie ako htm ale ako php. To stačí jednoducho prepísať príponu? :)
  • 0

#3 Nokia

Nokia

    mobilny telefon

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5 279 príspevkov
  • 19 tém

Príspevok bol napísaný: 9. apríl 2006 - 00:43:00

RoSo rozbehat php s mysql na localhoste nieje problem, stiahni si balicek phphome a tam si jednoduchym odklikanim nainstalujes apache a mysql databazu na svojstroj a mozes skusat


Axel Wers nejak som nepochopil tvojej otazke... ako chces napisane html subory prepisat na php? kludne mozes prepisat html na php koncovku nic sa nestane
  • 0

#4 Axel

Axel

    Admiral

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 21 095 príspevkov
  • 1 064 tém

Príspevok bol napísaný: 9. apríl 2006 - 10:16:12

Ja neviem čo je na tom nepochopiteľné, proste chcel som len vedieť či tie prípony stačí len zmeniť, nepatrím medzi tých expertov čo napr. bmp obrázky si na jpg menia tak, že len prepíšu príponu :lol:
Už to mám všetko zmenené na php.
  • 0

#5 RoSo

RoSo

    Commodore

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 441 príspevkov
  • 88 tém

Príspevok bol napísaný: 9. apríl 2006 - 11:47:15

Tak sa mi podarilo rozbehať php na localhoste :) vďaka tipu od Nokie :lol: , teraz skúšam phpRS, ale nemôžem sa prihlásiť do admin.html :) Skúste poradiť.
  • 0

#6 Nokia

Nokia

    mobilny telefon

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5 279 príspevkov
  • 19 tém

Príspevok bol napísaný: 9. apríl 2006 - 12:19:35

Axel Wers kedze php a html subory su obycajne textaky len s tym ze jeden si interpretuje server a druhy klient tak to znamena ze ich mozes kludne premenovat :lol:
  • 0

#7 RoSo

RoSo

    Commodore

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 441 príspevkov
  • 88 tém

Príspevok bol napísaný: 9. apríl 2006 - 13:38:03

Neviete, ako by sa dala vyriešiť táto hláška, ktorú mi vyhadzuje v phpMyAdmin pri databázach?

Chyba
Prídavné vlastnosti pre prácu s prepojenými tabuľkami boli
deaktivované.

Môže to súvisieť s nemožnosťou nalogovať sa do admina v phpRS?
  • 0

#8 Axel

Axel

    Admiral

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 21 095 príspevkov
  • 1 064 tém

Príspevok bol napísaný: 9. apríl 2006 - 13:50:23

Našiel som celkom zaujímavý link o MySQL, možno ti to pomôže, RoSo :)

Nokia už sa stalo :lol:
  • 0

#9 RoSo

RoSo

    Commodore

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 441 príspevkov
  • 88 tém

Príspevok bol napísaný: 9. apríl 2006 - 16:16:45

Tak už som sa dostal aj do phpRS admin rozhrania. Teraz by ma zaujímalo, ako v ňom zmením layout.
  • 0




0 člen(ov) číta túto tému

0 členov, 0 návštevníkov