Skočiť na obsah


Fotografia
- - - - -

Napálenie DVD


  • Prosím prihláste sa ak chcete odpovedať
Téma má 19 príspevkov

#1 bobsapp

bobsapp

    Commodore

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1 402 príspevkov
  • 19 tém

Príspevok bol napísaný: 13. máj 2008 - 12:02:20

Môj problém.
Mám v PC seriál ktorý ma 10 častí. Chcel by som ich všetky hodiť na jedno DVD. Nero mi však povolí zápis iba 4483 MB. Všetky časti do kopy majú však o 35 MB viac.
Dá sa to niekde nastaviť aby sa povolil väčší zápis. Prípadne v inom programe napalovať. Prípadne iné možnosti....
  • 0

#2 Axel

Axel

    Admiral

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 21 095 príspevkov
  • 1 064 tém

Príspevok bol napísaný: 13. máj 2008 - 12:10:48

Nie som si istý či sa to dá, resp. Nero ti povolí len toľko koľko sa napáliť dá. 4483 MB je maximálna veľkosť aká sa dá napaliť. Dá sa prepáliť viac, ale už nie je zaručené, že dáta budú korektne napálené a nebudú poškodené.

Raz som riešil podobný problém, vyriešil som to tak že z filmu som usekol záverečné titulky. Neviem či to dokážeš okresať tak aby si ušetril tých 35 MB resp. či dokážeš toľko prepáliť ak by sa ti to podarilo. Obvykle sa prepaľuje len pár MB, 35 je dosť veľa.
  • 0

#3 alfi

alfi

    Commander

  • Banned
  • PipPipPipPip
  • 402 príspevkov
  • 1 tém

Príspevok bol napísaný: 13. máj 2008 - 12:12:26

Predsa vyedituj nepotrebné veci - reklamy a iné. Technické možnosti DVD sa nedajú prekonať, iba ak by si použil 8 GB médium :lol:
  • 0

#4 Nokia

Nokia

    mobilny telefon

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5 279 príspevkov
  • 19 tém

Príspevok bol napísaný: 13. máj 2008 - 12:13:10

35MB by pri dvd nemusel byt velky problem, skus nastavit overburn a uvidis...vsak jedno dvd hore dole, otestujes ci funguje aj ine a mas...
pri dnesnej cene medii je vsak podla mna zbytocne nad tym uvazovat
  • 0

#5 bobsapp

bobsapp

    Commodore

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1 402 príspevkov
  • 19 tém

Príspevok bol napísaný: 13. máj 2008 - 12:13:54

V každej časti niejaké tie troj minútové titulky sú. Takže možno by som to aj vyskúšal. V akom programe sa to dá skrátiť.

Ako nastavím Overburn? :lol:
jj, prázdne dvd sú pre mňa neni problém
  • 0

#6 valcik

valcik

    Commodore

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 132 príspevkov
  • 10 tém

Príspevok bol napísaný: 13. máj 2008 - 12:15:18

vo vlastnostiach/preferences sa dá povoliť funkcia overburn, ktorá umožní zapísať na nosič viac údajov, ako je povolená hranica. niektoré mechaniky to však nepodporujú, to sa dá zistiť priamo v programe Nero, keď si dáš zobraziť informácie o mechanike.

ak budeš zapínať overburn, dá sa tam nastaviť aj hodnota, o ktorú môže zápis prekročiť maximálnu dĺžku, garantovanú výrobcom média. tam pridaj tých 35 - 40 MB.

vyber si hlavne nejaké kvalitné médium, nenapaľuj so zapnutým overburnom na lacné DVD. mne sa osvedčil verbatim, myslím, že tých 35MB navyše tam vtesnáš.


ďalšia možnosť (asi aj lepšia) je cez nejaký editačný software ustrihnúť kúsok z niektorého súboru, bývajú tam často titulky a podobné hovadinky. tak môžeš ušetriť aj niekoľko desiatok MB. dobrý je napríklad freeware program Virtual Dub.

tu je link na stránku autorov, z ktorej sa dá stiahnuť niekoľko posledných verzií programu Virtual Dub, vyber si niektorú s označením stable, aj keď bude staršia. a pozerám, že tam už zaradili aj 64bitové verzie programu, to musí byť rýchle ako blesk.

zoznam verzií na stiahnutie, stránky autorov
  • 0

#7 Axel

Axel

    Admiral

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 21 095 príspevkov
  • 1 064 tém

Príspevok bol napísaný: 13. máj 2008 - 12:24:00

Ináč teoreticky by sa malo dať prepáliť vraj až okolo 140 MB navyše, samozrejme prax je niečo iné.
4483 MB je horný limit, ktorý zaručuje bezproblémové napálenie. Všetko nad tento limit je už len o dostupných technológiách a aj o šťastí.
  • 0

#8 bobsapp

bobsapp

    Commodore

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1 402 príspevkov
  • 19 tém

Príspevok bol napísaný: 13. máj 2008 - 12:24:20

Idem pozrieť ten overburn.
Napalujem iba na imation-ky. S ostatnými mávam občas po čase problémy pri prehrávaní v prehrávači.

Virtual Dub.
Ináč, mám ho na ploche, neviem nad čím rozmýšlam :lol:
  • 0

#9 bobsapp

bobsapp

    Commodore

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1 402 príspevkov
  • 19 tém

Príspevok bol napísaný: 13. máj 2008 - 18:39:39

takže.
v overburn nastavím 4540. no aj tak po spustení napalovania mi vyskočí táto tabulka
Obrázok
zaškrtol som aj veritifing data tam kde sa nastavuje rýchlosť napalovania
čo dalej? :lol:

virtual dub
ak odstrihnem z konca dielu 3 minúty. Ako to mám uložiť aby sa mi zmenšila veľkosť filmu. Vždy dám Save as avi a velkosť sa niejako zväčšuje.
  • 0

#10 valcik

valcik

    Commodore

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 132 príspevkov
  • 10 tém

Príspevok bol napísaný: 13. máj 2008 - 18:57:36

tá tabuľka je v poriadku, upozorňuje ťa, že sa snažíš aktivovať overburn. ak klepneš na OK, začne sa zapisovať.



vo Virtual Dub:

keď si už vymazal ten nepotrebný kúsok videa, choď do voľby video a zaškrkni tam položku direct stream copy. to isté urob aj v menu audio. potom daj save, uloží ti to vo formáte, v akom si to mal pôvodne, bez dekódovania.
  • 0

#11 bobsapp

bobsapp

    Commodore

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1 402 príspevkov
  • 19 tém

Príspevok bol napísaný: 13. máj 2008 - 19:17:37

Dík. skúsim virtual dub. Neviem či však stíham dneska.

stlač OK :lol: ....zas taký pako som neni. Stlačil som a vyskočilo burn failled :). je to napalovačkou?


edit:
Výborne.
Z prvej časti som ufikol titulky. 38MB
takže už som 3MB pod. :) idem zálohovať ;)
  • 0

#12 valcik

valcik

    Commodore

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 132 príspevkov
  • 10 tém

Príspevok bol napísaný: 13. máj 2008 - 19:20:47

neviem, niekedy to pri overburn zlyhá, ak máš povolený aj simulovaný zápis.
(v tom istom okne, kde sa nastavuje aj verifikácia údajov.)

ak ti to vyhodilo chybu na konci, pravdepodobne sa to nezmestí na DVD.
ak ju vyhodilo na začiatku, asi to nepodporuje mechanika.

radšej to skús neskôr zmenšiť, kašli na overburn. :lol:
  • 0

#13 Nokia

Nokia

    mobilny telefon

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5 279 príspevkov
  • 19 tém

Príspevok bol napísaný: 13. máj 2008 - 19:32:04

ak by si to rozdelil na dve media, uz mas davno po starostiach :lol:
  • 0

#14 bobsapp

bobsapp

    Commodore

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1 402 príspevkov
  • 19 tém

Príspevok bol napísaný: 13. máj 2008 - 20:00:45

keby to presahuje o 500MB tak ma to nesere....ale ked len taký kúsok. Aspoň viem aj do budúcnosti

overburn..chyba na začiatku.
(ten simulovaný zápis som mal mať odfajknutý alebo nie)..lebo nemal som
  • 0

#15 valcik

valcik

    Commodore

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 132 príspevkov
  • 10 tém

Príspevok bol napísaný: 13. máj 2008 - 20:23:22

simulovaný zápis netreba zapínať, to je vlastne len skúška pred napaľovaním, ktorá preverí rýchlosť mechaniky aj disku, rýchlosť čítania i zápisu. ak máš zapnutú aj verifikáciu údajov, po napálení prebehne kontrola a potom zistíš, či to dopadlo dobre alebo nie. : )

keď to vyhodilo chybu na začiatku, pravdepodobne tvoja mechanika nepodporuje overburn, myslím že by si to radšej nemal skúšať násilne. vypni overburn a nepoužívaj ho, keď si nie si istý.
  • 0

#16 Axel

Axel

    Admiral

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 21 095 príspevkov
  • 1 064 tém

Príspevok bol napísaný: 13. máj 2008 - 20:25:12

Z prvej časti som ufikol titulky. 38MB

Fikaj radšej niečo iné ako titulky. Keď sa už hráš s VirtualDubom tak radšej namiesto strihania zníž bitrate (napr. zvuku napr. zo 128 kbit na 96kbit), tak ušetríš pár MB, pri všetkých videách možno aj tých 35 a budeš to mať celé neufiknuté, možno len s trošku horším zvukom, ale 96 kbit je pre film stále dosť.
  • 0

#17 valcik

valcik

    Commodore

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 132 príspevkov
  • 10 tém

Príspevok bol napísaný: 13. máj 2008 - 20:38:56

áno, ja by som tiež skúsil trocha znížiť dátový tok zvuku, alebo zmenšiť o niekoľko percent rozlíšenie obrazu. na to však treba najprv urobiť pár experimentov, človek ktorý ten program nepoužíva to na prvýkrát asi nezvládne ideálne.

je to aj časovo náročnejšie, ak majú všetky časti toho seriálu dokopy povedzme 300 minút, zaberie to nejaký čas. pamätám si, že keď som sa snažil zmeniť bitrate videa, na počítači s Celeronom 1100A mi 90 minútový film prepočítavalo skoro 10 hodín. : )) pri zvuku to toľko času určite nezaberie, ale trochu trvá, než sa s tým programom človek zoznámi.
  • 0

#18 Cactales

Cactales

    scytheman

  • Administrators
  • 1 854 príspevkov
  • 34 tém

Príspevok bol napísaný: 13. máj 2008 - 21:06:04

Tých 35 MB nie je ani 1% z DVD, takže tam by stačilo iba minimálne zníženie bitrate a to by sa príliš neprejavilo. Alebo, aby tá úprava netrvala príliš dlho, možno by to postačilo znížiť iba pri jednej časti, ale to by bolo treba vykúšať.

Inak tiež mám radšej, keď súvisiace veci môžem mať na jednom médiu a najmä v takomto prípade, keď to presahuje iba o niekoľko MB.
  • 0

#19 alfi

alfi

    Commander

  • Banned
  • PipPipPipPip
  • 402 príspevkov
  • 1 tém

Príspevok bol napísaný: 14. máj 2008 - 06:19:09

Predsa len sú aj volajaké medze. Nenatankuješ do 50 litrovej nádrže 60 litrov... takže zmazať nepotrebné reklamy alebo vetšia kompresia. Alebo rozdeliť Alebo 8 GB médium..
  • 0

#20 Axel

Axel

    Admiral

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 21 095 príspevkov
  • 1 064 tém

Príspevok bol napísaný: 14. máj 2008 - 07:18:58

je to aj časovo náročnejšie, ak majú všetky časti toho seriálu dokopy povedzme 300 minút, zaberie to nejaký čas. pamätám si, že keď som sa snažil zmeniť bitrate videa, na počítači s Celeronom 1100A mi 90 minútový film prepočítavalo skoro 10 hodín.

No tak to ti trvalo fakt nejako hovadsky dlho, lebo mne takéto procedúry bežne zaberajú zhruba do pol hodiny (záleží čo všetko a ako chcem konvertovať).
  • 0




0 člen(ov) číta túto tému

0 členov, 0 návštevníkov