Skočiť na obsah


Fotografia
- - - - -

Alfiho univerzálne rady


  • Zamknutá téma Táto téma je zamknutá
Téma má 106 príspevkov

#51 valcik

valcik

    Commodore

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 132 príspevkov
  • 10 tém

Príspevok bol napísaný: 3. júl 2008 - 07:57:39

Winu neuskodi preinstalacia, doba reinstalacie je zavisla na tom, ako dotycny casto instaluje rozlicne programy a ako sa stara o system.

súhlasím, no netreba riešiť každý problém formátovaním disku, rozhodne to netreba robiť ak je systém plne funkčný a problémom je len nedostatok miesta na pevnom disku.

P.S. Je zaujimave, ze je to uz druha tema pod mojim menom, ktoru som nezalozil ja, a v sekcii o moderovaniu je pisane, ze "bola zalozena", cize azda je tu volajaka automatika zakladania tem...

v sekcii Moderovanie je vždy zápis o tom, kam sa príspevky podeli. nanešťastie to nie je vôbec zautomatizované, ako si ironicky podotkol. stačí sa pozrieť kto príspevok o presune tém či príspevkov napísal a tomu istému človeku môžeš priamo adresovať svoje pripomienky, netreba o tom písať v každej téme. keďže viem, ako neznášaš mazanie príspevkov, rozhodol som sa vyriešiť situáciu takto, nech si o tvojich skúsenostiach môžme podebatovať.
žijem a nechávam žiť.

Ten program je volny, netreba ziadnu licenciu.

ten program je voľný len na domáce použitie, je to jasne napísané v licenčných podmienkach s ktorými si pri inštalácii súhlasil, inak by si bez súhlasu s nimi TuneUP ani nemohol nainštalovať do PC. ale to určite vieš, keďže máš skúsenosti s právom a TuneUP poznáš..
pretože si písal o tom, ako TuneUP využívaš u svojich klientov, je jasné že si porušil licenčné podmienky a software určený na domáce využitie používaš na zárobkovú činnosť bez zaplatenia licenčného poplatku.

Ukladanie velkeho mnozstva zbytocnych dat v tejto suvislosti - to je tvoja konstrukcia ? Ja o nicom takom nehovorim

ale hovoril o tom havranec a následne aj všetci ostatní, okrem teba.
presne to je dôvod, prečo vznikla táto téma.
  • 0

#52 Darkman

Darkman

    Winzárten

  • FS Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4 549 príspevkov
  • 9 tém

Príspevok bol napísaný: 3. júl 2008 - 08:06:22

Na prienik do PC su programy a pokial je kabel v sietovke a PC zapnuty... bol som na netovom radiu a na VMWARE tak, ako stale
Upratovaca nielen v mojom PC samozrejme robim a je to cez 90 percent mojich zasahov v terene, a o mojich znalostiach...

Tak si na nete bol..... tak preco hovoris ze nie?
  • 0

#53 alfi

alfi

    Commander

  • Banned
  • PipPipPipPip
  • 402 príspevkov
  • 1 tém

Príspevok bol napísaný: 3. júl 2008 - 08:07:27

...
pretože si písal o tom, ako TuneUP využívaš u svojich klientov, je jasné že si porušil licenčné podmienky a software určený na domáce využitie používaš na zárobkovú činnosť bez zaplatenia licenčného poplatku.


Zasa chybna konstrukcia. Program sa stale stahuje v trial verzii z netu u dotycneho a nauci sa ho ovladat. Moje pomoc je bezplatna. Nikde neinzerujem. Nepodnikam.
  • 0

#54 Nokia

Nokia

    mobilny telefon

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5 282 príspevkov
  • 19 tém

Príspevok bol napísaný: 3. júl 2008 - 08:08:23

Na prienik do PC su programy a pokial je kabel v sietovke a PC zapnuty...


menuj alebo nepis bludy
ty si dalsi co si mysli ze sa hackuje programami typu hackForMe v2.0 kde si napises meno cloveka, rodne cislo a kliknes na velke HaCk a si u neho v pc???
zobud sa
  • 0

#55 valcik

valcik

    Commodore

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 132 príspevkov
  • 10 tém

Príspevok bol napísaný: 3. júl 2008 - 08:09:32

alfi, potom si mal písať o kamarátoch, nie o klientoch.
  • 0

#56 alfi

alfi

    Commander

  • Banned
  • PipPipPipPip
  • 402 príspevkov
  • 1 tém

Príspevok bol napísaný: 3. júl 2008 - 08:09:58

Pisal som, ze som mal zapnute netove radio a VMVARE... :lol:

Darkman, nebol som na ziadnom prehliadaci pod Win, to radio je program Nexus Radio, a vmware bezal so spustenym Linuxom

Valcik, vies ako to chodi. Kamarat ma kamarata a ten potrebuje pomoc a poziada o nu sice moj kamarat, ale je to kamarat kamarata, nie moj. Takze je to skor spolocenske posedenie s malou pomocou.
  • 0

#57 Darkman

Darkman

    Winzárten

  • FS Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4 549 príspevkov
  • 9 tém

Príspevok bol napísaný: 3. júl 2008 - 08:23:18

Na nete sa pre teba = na webe? :lol:
  • 0

#58 Nokia

Nokia

    mobilny telefon

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5 282 príspevkov
  • 19 tém

Príspevok bol napísaný: 3. júl 2008 - 08:34:42

alfi si evidentne mysli ze kym neotvori weeweewee tak je odpojeny od sveta....

alfi ked pustis pc a neotvoris browser len netove radio skus pouzit prikaz netstat a kukni co vsetko mas pripojene do sveta
  • 0

#59 valcik

valcik

    Commodore

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 132 príspevkov
  • 10 tém

Príspevok bol napísaný: 3. júl 2008 - 08:44:26

alfi, pretože si upresnil že program TuneUP používaš len v skúšobnej verzii, odvolávam svoje úvahy o tom že porušuješ autorské práva. mal som dojem, že si písal o plnej free verzii, ktorá je tiež dostupná pre domáce využitie, sám som ju istý čas využíval.

neviem či si sa stretol s balíkom utilít Norton System Works, aj tento software je dostupný v skúšobnej verzii a myslím, že správu diskov zvládne lepšie ako TuneUP Utilities.
  • 0

#60 alfi

alfi

    Commander

  • Banned
  • PipPipPipPip
  • 402 príspevkov
  • 1 tém

Príspevok bol napísaný: 3. júl 2008 - 08:49:52

Samozrejme to viem a hladam obdobne riesenie toho radia pre Linux, lebo ten program je perfektny

valcik, teraz vysla plna verzia aj Norton internet security gratis na CD PPK 4/2008, na ten uvedeny tebou sa pozriem. Takych programov je viac a chyba mi cas na odskusanie vsetkych, takze si pocitam recenzie pred vlastnym odskusanim

Dotaz pre vsetkych


V com moze byt preblem ?

Windovs XP 64, SP1,2,3, vsetky zaplaty, kupeny. Ostra verzia AVG 8. Spyware terminator.
Bezal program Nexus radio pod Win, inac nic. Na nete pod Linuxom cez vmware, cize oddelene od vsetkeho. A aj tak sa mi niekto dostal do PC a urobil si v nom uzivatelsky pristup. Bol vyradeny firewal z AVG a neisel zapnut. Nedal se AVG odinstalovat ani cez 'pridat alebo odobrat", ani cez TuneUp, ani preinstalovat....az v nudzovom rezime som sa ho zbavil a od vcera mi bezi Kaspersky a este stale...
  • 0

#61 valcik

valcik

    Commodore

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 132 príspevkov
  • 10 tém

Príspevok bol napísaný: 3. júl 2008 - 09:47:28

Dotaz pre vsetkych

na toto som krátky, nemám vôbec predstavu čo mohlo zapríčiniť pád firewallu a takéto chovanie celého systému. možno by sa k tomu vedeli vyjadriť ľudia z gisoftu, skúšal si im napísať mail? ako vlastník plnej verzie máš nárok na bezplatnú technickú podporu a zo skúsenosti viem, že grisoft vybavuje podobné otázky dosť rýchlo a na odbornej úrovni, v minulosti som si to odskúšal. poradili mi do 24 hodín a poslali mi aj remover na konkrétny vírus, ktorý mi vtedy spôsobil problémy. (netvrdím že u teba zaúradoval vírus.)

edit: zo zvyku píšem grisoft, no firma zmenila názov na AVG Technologies.
  • 0

#62 alfi

alfi

    Commander

  • Banned
  • PipPipPipPip
  • 402 príspevkov
  • 1 tém

Príspevok bol napísaný: 3. júl 2008 - 21:50:37

No a je kľud po pešine... :lol:
  • 0

#63 valcik

valcik

    Commodore

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 132 príspevkov
  • 10 tém

Príspevok bol napísaný: 4. júl 2008 - 07:24:38

alfi, uznaj sám že podobný problém sa ťažko rieši cez diskusné fórum, zvlášť keď si s ním neporadil ani odborník s 30 ročnou praxou. :-)

za seba poviem, že sa mi nikdy nič podobné neprihodilo, aj keď sa k internetu pripájam výlučne z prostredia Windows. ktovie, ako si mal systém nakonfigurovaný, možno byla chyba ve vašem přijímači. :lol:

toto sa ti už stalo viackrát, nie? už si na viacerých miestach písal o tom, ako si na tvojom PC vytvoril niekto po sieti prístup. máš povypínané všetky "bonzovacie" utility, ktoré sú zabudované vo Windows a defaultne sa zapínajú hneď po inštalácii? jedna z nich je napríklad "Vzdialený prístup".
  • 0

#64 Nokia

Nokia

    mobilny telefon

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5 282 príspevkov
  • 19 tém

Príspevok bol napísaný: 4. júl 2008 - 07:36:04

zaujimave ze alfi je expert a pritom sa mu vzdy niekto dostane do pc

nieco na tom asi bude, ze sa to deje len jemu a nie masovo....

alfi nebude problem medzi klavesnicou a stolickou ??
  • 0

#65 alfi

alfi

    Commander

  • Banned
  • PipPipPipPip
  • 402 príspevkov
  • 1 tém

Príspevok bol napísaný: 4. júl 2008 - 08:45:00

valcik

stalo sa mi to druhy raz. Prvy raz pred rokom, ked som zacal riesit ozaj vazna veci a bol zaujem o informacie a druhy raz teraz, ked som to vyhral. Samozrejme mam vsetky dostupne ochrany dobre nastavene. A jedina moznost je asi iba to netove radio. Od prechodu na Linux sa mi to nestalo nikdy. Iba som chcel ten program... takze to otocim. Linux, vmware pre linux a XP pod vm... a je to. A bude aj diakritika :lol:

nokia

samozrejme pri tych obrovskych mnozstvach pocitacov je zaujem iba o niektore :)
  • 0

#66 Nokia

Nokia

    mobilny telefon

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5 282 príspevkov
  • 19 tém

Príspevok bol napísaný: 4. júl 2008 - 08:50:16

alfi diakritika funguje aj pod linuxom cuduj sa svete

ano z tych milionov pc je zaujem vzdy iba o tvoje pc :lol:
spravoval som ich stovky a o ziaden nebol taky zaujem ako o tie tvoje :)
  • 0

#67 valcik

valcik

    Commodore

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 132 príspevkov
  • 10 tém

Príspevok bol napísaný: 4. júl 2008 - 08:55:35

tak to je úplne iná vec, ak si zaangažovaný do nejakej dôležitej činnosti a niekto predpokladá, že máš vo svojom PC citlivé údaje, možno na ne naozaj dostal zálusk, ktovie.. to zrejme s určitosťou nezistíš.

práve preto mám svoj počítač s pracovnými a osobnými informáciami úplne oddelený od siete, k internetu sa pripájam so starým rachotiacim a pomalým strojom, ktorý obsahuje len OS a pár nevyhnutných utilít, okrem toho nič iné.
raz za čas teda znesie formátovanie disku. :-)

ale aj tak ma zaujíma, ako by sa k zlyhaniu svojho produktu postavil grisoft, zvlášť ak sa to stalo u platiaceho zákazníka. kontaktoval si ich?
  • 0

#68 alfi

alfi

    Commander

  • Banned
  • PipPipPipPip
  • 402 príspevkov
  • 1 tém

Príspevok bol napísaný: 4. júl 2008 - 08:56:58

nokia

Hovorim o vmware a a konkretnej linuxovej aplikacii vytvorenej niekym, ktory diakritiku nepotrebuje. Neide to ani cez "alt + code", ani cez "*" a nechce sa mi laborovat, aj tak vela ludi diakritiku nepouziva :lol: O poctoch PC sa skrormne nevyjadrujem, nie je to o poctoch. Zaujem byva iba o to, kde nieco je :)

valcik

Bolo by idealne mat druhy PC na taketo veci, iba nemam na to ani miesto, ani prostriedky. Virtualny stroj je gratis a to miesto v PC ma neobmedzuje v nicom.
  • 0

#69 Darkman

Darkman

    Winzárten

  • FS Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4 549 príspevkov
  • 9 tém

Príspevok bol napísaný: 4. júl 2008 - 09:19:39

Linux, vmware pre linux a XP pod vm... a je to. A bude aj diakritika

To ti nepomoze. Pokial budes mat bridge na konekciu (ako je defaultne nastavene vo VMWare nastavene), tak budes z vonku rovnako viditelny ako teraz.

Ale nechapem, naco (a hlavne ako) by si niekto u teba vytvoril nove konto z vonku. Vsak ked ma pristup na tvoje konto, tak nema dovod na seba takto okato upozornit. Okrem toho, pripojit sa na druhe konto z vonku je blbost, kedze XP nepodporuju naraz aj remote aj local pristup. Takze ak by sa chcel pripojit remote na nove konto, tak by najprv teba musel vykopnut z local.

Podla mna to cele moc smrdi, a osobne ti neverim ani slovo.
  • 0

#70 elfant

elfant

    Rear Admiral

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2 788 príspevkov
  • 4 tém

Príspevok bol napísaný: 4. júl 2008 - 09:30:39

Alfi svojho casu vyslovil domnienku, ze sa mu niekto naburava do pc z Post.sk a ako dokaz uvadzal pipanie UPS

myslim ze je to tu niekde v blogoch este stale
  • 0

#71 alfi

alfi

    Commander

  • Banned
  • PipPipPipPip
  • 402 príspevkov
  • 1 tém

Príspevok bol napísaný: 4. júl 2008 - 09:32:55

Ze som viditelny, to je jasne. Proxy by to vsetko zbytocne spomalilo.

Ide mi o odclenenie fyzickeho PC od virtualneho, o pristup k datam, co je tymto zaistene. A napadnutie virtualneho stroja sa da riesit v minutach, bez poskodenia operacneho systemu fyzickeho stroja.

Ani ja nechapem, preco niekto takto demonstruje svoje moznosti a schopnosti. Ja nemam potrebu sa zvyraznovat a pripadnu pomoc v tejto veci iba uvitam. Nemam vo Win povoleny vzdialeny pristup a je to pod heslom... :lol:

elfant, neide iba o domienku, ale o potvrdeny fakt, a netesi ma to. Ma to iba jedno pozitivum, a tym je smerovanie ku vetsej bezpecnosti dat na PC. Preto som aj presiel na Linux a ukludnilo sa to. UPS mohla byt porucha v sieti, ale boli aj ine priznaky.
  • 0

#72 Nokia

Nokia

    mobilny telefon

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5 282 príspevkov
  • 19 tém

Príspevok bol napísaný: 4. júl 2008 - 09:44:51

Podla mna to cele moc smrdi, a osobne ti neverim ani slovo.


problem je medzi klavesnicou a stolickou, ten problem vymysla jednu hovadinu za druhou :lol:

alfi a este sa ti nenabural do pc astar seran cez paprsky svetla a nevytvoril si tam nove konto s dokumentami ako sa dostat do raja? :)
  • 0

#73 elfant

elfant

    Rear Admiral

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2 788 príspevkov
  • 4 tém

Príspevok bol napísaný: 4. júl 2008 - 09:49:46

elfant, neide iba o domienku, ale o potvrdeny fakt, a netesi ma to. Ma to iba jedno pozitivum, a tym je smerovanie ku vetsej bezpecnosti dat na PC. Preto som aj presiel na Linux a ukludnilo sa to. UPS mohla byt porucha v sieti, ale boli aj ine priznaky.


Ked potvrdeny, ok. Len ma zarazila ta UPS.
Pipanie zalozneho zdroja ma vacsinou prozaicke dovody, ako kolisanie napatia v sieti napriklad.
  • 0

#74 alfi

alfi

    Commander

  • Banned
  • PipPipPipPip
  • 402 príspevkov
  • 1 tém

Príspevok bol napísaný: 4. júl 2008 - 10:01:06

elfant

Viem. Iba islo aj o celkom ine dalsie prejavy v minutach aj pred aj po, ktore nemali zjavne suvislost s UPS a na druhom PC mimo net nebolo nic. Predsa len je to moja odbornost, a mam rad jasno. Tie prejavy boli aj dnes dva razy a prave v dobe pisania tychto prispevkov... a nieje to paranoia. Niekto sa proste hra.

Nokia

Srandicky nic neriesia. Ja v takychto veciach nezartujem. Neskodilo by dat bokom sukromu averziu a venovat sa skutocnemu problemu, ktory jestvuje, aj ked sa ti to paci, alebo nepaci. Fakt, ze si sa s tym doposial este nestretol predsa neznamena, ze to nejestvuje :lol:
  • 0

#75 elfant

elfant

    Rear Admiral

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2 788 príspevkov
  • 4 tém

Príspevok bol napísaný: 4. júl 2008 - 10:06:23

ak ti to usetri cas, tak mna mozes vylucit :lol:
  • 0