Skočiť na obsah


Fotografia
* * - - - 1 Hlasov

Mrznutie a reštart


  • Prosím prihláste sa ak chcete odpovedať
Téma má 49 príspevkov

#26 Darkman

Darkman

    Winzárten

  • FS Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4583 príspevkov
  • 9 tém

Príspevok bol napísaný: 25. January 2009 - 19:57:31

Valcik dobre radi. Stary lacny zdroj a nekvalitne rozvody a na podobne problemy je priam idealne zamiesene :lol:
  • 0

#27 bobsapp

bobsapp

    Commodore

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1402 príspevkov
  • 19 tém

Príspevok bol napísaný: 26. January 2009 - 12:47:52

Včera mi po príspevku išiel pc v poho (práca na office, úprava fotiek...) až pokiaľ som nezapol prehliadač alebo nepustil film, vtedy sa vždy po 2min. zasekol.
Dnes som ho zapol a po 20 sek sa vypol :lol:
Tak som ponaťahoval káble a momentálne znova ide poho už tak pol hod.
Ináč v poslednej dobe sa mi zdá že vždy ide lepšie ak ho nechám vymrznúť. tj otvorím okno tak na pol hodinu a až potom zapínam. :)
  • 0

#28 Sniper

Sniper

    Aim and Shoot

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 22674 príspevkov
  • 1068 tém

Príspevok bol napísaný: 26. January 2009 - 12:57:15

Takéto problémy som svojho času aj ja riešil. Neviem čo s PC bolo ale vykazoval podobné symptómy. Samé mrznutie, pomáhal len tvrdý reset, často PC ani nenabootoval a pod. Nakoniec som PC rozpredal a kúpil si nový. Odvtedy mám pokoj.
  • 0

#29 valcik

valcik

    Commodore

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2132 príspevkov
  • 10 tém

Príspevok bol napísaný: 26. January 2009 - 13:02:46

toto je Záhada mrznúceho počítača. :-)

viem, že teplotu komponentov už si kontroloval, no skús pre istotu skontrolovať očami (nie rukou!) všetky ventilátory pri zapnutom PC, či sa skutočne otáčajú. hlavne ten na procesore, na zdroji, na grafickej karte a na chipsete základnej dosky (ak tam je).

ak dáš dole bočný kryt, po zapnutí to skontroluj pohľadom a potom kryt znova nasaď naspäť. myslím, že toto chlapík v servise pozrel ako prvé a predpokladám, že ventilátory fungujú. predsa je však možnosť, že niektorý z nich doslúžil, keď sa pri chladnejšej teplote počítač správa lepšie.

prípadne nechaj kryt pár hodín odmontovaný až do chvíle, kým sa kompík nezakúsne a vtedy pozri, či sa točia všetky vrtuľky.

[quote name='Axel Wers']Nakoniec som PC rozpredal a kúpil si nový. Odvtedy mám pokoj.[/quote]
toto ma napadlo vo chvíli, keď Bobsapp napísal, že tam má chipset SiS a procesor od AMD. ak je pod tým nejaká šitná základná doska napojená na lacný zdroj, ktovie čo všetko tam môže blbnúť..
  • 0

#30 bobsapp

bobsapp

    Commodore

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1402 príspevkov
  • 19 tém

Príspevok bol napísaný: 26. January 2009 - 13:12:46

[quote name='Axel Wers' post='95427' date='26. 1. 2009 12:57:15']Takéto problémy som svojho času aj ja riešil. Neviem čo s PC bolo ale vykazoval podobné symptómy. Samé mrznutie, pomáhal len tvrdý reset, často PC ani nenabootoval a pod. Nakoniec som PC rozpredal a kúpil si nový. Odvtedy mám pokoj.[/quote]
vysvetli to doma mojmu sponzorovi :)

ešte stále sa nekusol, nemôžem skontrolovať :lol:
  • 0

#31 Sniper

Sniper

    Aim and Shoot

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 22674 príspevkov
  • 1068 tém

Príspevok bol napísaný: 26. January 2009 - 13:44:50

Kúpa nového PC v dnešnej dobe nie je žiadna horibilná čiastka, okrem toho určite nepotrebuješ kúpiť komplet celú zostavu. Len na monitore ušetríš od 150-200 €ur. Z PC vymontuj čo by sa dalo použiť, zrejme iba zvukovka (ale ak nemáš minimálne aspoň SB Live! tak nad tým ani neuvažuj) a optické zariadenia (ak máš iba CD-ROM alebo CD-RW tak kašli na to a kúp si novú mechaniku). Dosku, disky, grafiku a zdroj by som určite neprenášal do nového PC.
  • 0

#32 bobsapp

bobsapp

    Commodore

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1402 príspevkov
  • 19 tém

Príspevok bol napísaný: 26. January 2009 - 13:59:39

čo by som potreboval na kúpu mi je aj celkom jasné.
To že toľko peňazí nato mám, neznamená že ich nato miniem.
Tobôž nie keď nie som doma jediným užívateľom.
  • 0

#33 Sniper

Sniper

    Aim and Shoot

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 22674 príspevkov
  • 1068 tém

Príspevok bol napísaný: 26. January 2009 - 14:11:09

No tak sa apoň poskladáte :lol:

Je to na tebe či chceš mať nový bezproblémový PC alebo sa rozčulovať nad starým ktorý mrzne. Ak ten PC má viac ako nejakých 4-5 rokov tak je už trochu zbytočné nad tým meditovať. Obzvlášť ak ide o problém s matičnou doskou. Alebo ho zanes do servsu nech ti ho otestujú, lenže nepočítam že prídu na nejaké rozumné riešenie. Problém môže byť aj s RAM. Ostáva tie asi len možnosť pozháňať si kompatibilné komponenty a postupne vyskúšať. Ale ak je skutočne problém s doskou tak to nebude mať význam.
  • 0

#34 bobsapp

bobsapp

    Commodore

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1402 príspevkov
  • 19 tém

Príspevok bol napísaný: 29. January 2009 - 11:28:43

pomenil a skombinoval som rôzne káble, predlžovačky, zásuvky. A žiadna zmena. Vkuse reštarty.
Nechápem len to že prečo keď sa mi pc za 20min tak 20x reštartuje tak zrazu ide (momentálne už dlhšiu dobu) bez problemov.
Fakt divné. :lol:
Skúsim ho ešte raz niekomu zaniesť a keď nič, tak mi budete môcť pomáhať z výberom nového :) :)
  • 0

#35 valcik

valcik

    Commodore

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2132 príspevkov
  • 10 tém

Príspevok bol napísaný: 29. January 2009 - 11:59:01

už som zažil aj situáciu, keď počítač takto blbol kvôli zle rozmiestneným káblom, ktoré sú vo vnútri skrinky. opieral sa o ne prúd vzduchu, ktorý v kejse cirkuluje, kábliky vibrovali a postupom času sa poškodilo ich uchytenie v konektoroch.

nič, Bobsapp, tu už je ťažko niečo rozumné poradiť. ak by som mal ten kompík pred sebou na stole, tak zrejme vyhodím zdroj, dám tam nový a spolu s ním pomením aj všetky káble (dátové aj napájacie) vo vnútri skrinky. zároveň by som vybral a znova poctivo osadil každú kartu, ktorá je zasunutá v doske. (grafika, zvukovka, sieťovka)


..inak dnes sú nové počítače naozaj cenovo dostupné.
ak sa rohodneš kúpiť nový, neoplatí sa kupovať najlacnejší šunt, ani výpredajovú zostavu. nenechaj si ani "radiť" priamo v predajni, môže sa stať, že ti ponúknu to, čoho sa chcú zbaviť. prejdi viacero predajní a vyber si to, čo chceš ty kúpiť, nie to, čo chcú oni predať. ;-)

trocha popátraj, máme tu na to témy, poraď sa, popýtaj sa známych. až budeš mať predstavu, vyber si jednotlivé komponenty a z nich si daj zložiť konkrétnu zostavu, na mieru. za zloženie PC zaplatíš v predajni navyše cca 5-10 € a získaš tak kvalitný počítač, ktorý je lacnejší, ako značkové zostavy.
  • 0

#36 bobsapp

bobsapp

    Commodore

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1402 príspevkov
  • 19 tém

Príspevok bol napísaný: 10. February 2009 - 11:11:02

momentálne mi ide pc v norme, sem tam náhodný reštart (takmer vždy pri pozeraní videii na nete či live prenosov alebo youtube a pod.)

Ale dnes sa po reštarte nerozsvietila obrazovka a z pc začali také pisklavé tóny
píp-píp-píp...píp-píp-píp...píp-píp-píp...tak som to reštartoval a znova normálne nabehol.
Tóny ako keby pískam píšťalkou. To ktorý komponent vydával?
  • 0

#37 valcik

valcik

    Commodore

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2132 príspevkov
  • 10 tém

Príspevok bol napísaný: 10. February 2009 - 11:26:29

[quote name='bobsapp' post='96996' date='10. 2. 2009 12:11:02']Tóny ako keby pískam píšťalkou. To ktorý komponent vydával?[/quote]
ide o automatickú výstražnú funkciu základnej dosky. pri reštarte došlo ku kritickej chybe v niektorej časti systému, ale ťažko povedať, čo presne to bolo za chybu. (napr. teplota, chyba ramky, chyba biosu, zablokovaný ventilátor...)
väčšinou bios vypisuje, o akú chybu sa jedná.
  • 0

#38 bobsapp

bobsapp

    Commodore

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1402 príspevkov
  • 19 tém

Príspevok bol napísaný: 10. February 2009 - 11:47:26

Aha, no, nič nové :lol:
hlavne že odvtedy šlape ok :)
  • 0

#39 bobsapp

bobsapp

    Commodore

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1402 príspevkov
  • 19 tém

Príspevok bol napísaný: 5. March 2009 - 07:49:26

Dal som pc do servisu.
Po víkende sa mi vrátil.
Za desinu mi vymenil vnútri káble a preinštaloval.
Samlozrejme, nič nezvyčajné nezistil :lol:
Uvidím dokedy pôjde.
  • 0

#40 Sniper

Sniper

    Aim and Shoot

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 22674 príspevkov
  • 1068 tém

Príspevok bol napísaný: 5. March 2009 - 09:10:02

[quote name='bobsapp' post='96996' date='10. 2. 2009 11:11:02']píp-píp-píp...píp-píp-píp...píp-píp-píp...[/quote]

[quote name='valcik' post='96997' date='10. 2. 2009 11:26:29']ale ťažko povedať, čo presne to bolo za chybu.[/quote]
Ono si to nepípa ako chce, počet pípnutí je dôležitý, niekde na nete som svojho času videl zoznam pípnutí, ktorých počet oznamuje kde je problém, nie som si istý, ale tých 9 či koľko si to narátal by malo oznamovať nejaké problémy s MB.
  • 0

#41 valcik

valcik

    Commodore

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2132 príspevkov
  • 10 tém

Príspevok bol napísaný: 5. March 2009 - 09:23:48

[quote name='bobsapp' post='98547' date='5. 3. 2009 08:49:26']Uvidím dokedy pôjde.[/quote]
držím teda palce a som zvedavý, potom občas informuj! :-)

[quote name='Axel Wers' post='98548' date='5. 3. 2009 10:10:02']Ono si to nepípa ako chce, počet pípnutí je dôležitý..[/quote]
aha, toto som nevedel, zaujímavá vec.

v jednej doske som mal aj panel s led diódami, ktoré pri chybe zobrazili určitý kód (pri každej chybe sa ledky rozsvietili v istom poradí a až do ďalšieho reštartu signalizovali kód chyby, ktorý sa dal podľa manuálu k doske preložiť do ľudskej reči.)
  • 0

#42 bobsapp

bobsapp

    Commodore

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1402 príspevkov
  • 19 tém

Príspevok bol napísaný: 7. March 2009 - 20:31:11

raz to zamrzlo už včera aj dnes
aj keď, ak to ostane pri takomto tempe, nebudem namietať :lol:
ešte musí vydržať tak 1.5 mesiaca, potom pôjde na odpočinok
  • 0

#43 Klingonka

Klingonka

    Captain

  • Active Members
  • PipPipPipPipPip
  • 519 príspevkov
  • 4 tém

Príspevok bol napísaný: 8. March 2009 - 17:09:26

Ja som mala niečo podobné.
Vôbec mi nešiel zapnúť počítač - vlastne iba niekedy - ako sa mu zachcelo. Ani BIOS nenaskočil. Iba zahučal. Tiež už bol starší. Doska Infinity. Brat vymenil zdroj aj tú striebornú baterku, ale nepomohlo to.
Teraz mám nový pc s novým BIOSom a zatiaľ je kľud.
  • 0

#44 bobsapp

bobsapp

    Commodore

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1402 príspevkov
  • 19 tém

Príspevok bol napísaný: 11. March 2009 - 13:58:13

a už to graduje
opäť zamrznutie minimálne každú hodinu
  • 0

#45 bobsapp

bobsapp

    Commodore

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1402 príspevkov
  • 19 tém

Príspevok bol napísaný: 27. March 2009 - 12:12:56

Niektoré softy (mozilla, icq, vlc mp....) mi prestali ísť po poslednom vypnutí počítača.
Po ich preinštalovaní znova išli a po ďaľšom vypnutí-zapnutí už opäť nešli.
Vždy na nich kliknem, bliknú presýpacie hodiny a už sa nič nedeje.

Kedysi mi to už robilo, po preinštalovaní xp prestalo. To sa mi ale nechce :lol:
  • 0

#46 bobsapp

bobsapp

    Commodore

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1402 príspevkov
  • 19 tém

Príspevok bol napísaný: 12. May 2009 - 08:20:35

Znova som si určil iné priority a na nové zariadenie neostalo :lol:
Nevadí, momentálne to ide dosť dosť pohode.

Novú vec čo mám je, že mi len tak z ničoho nič prestalo rozoznávať telefón keď ho napojím na usbéčko :)
  • 0

#47 Cactales

Cactales

    scytheman

  • Administrators
  • 1854 príspevkov
  • 34 tém

Príspevok bol napísaný: 12. May 2009 - 19:15:43

[quote name='bobsapp' post='104296' date='12. 5. 2009 09:20:35']Novú vec čo mám je, že mi len tak z ničoho nič prestalo rozoznávať telefón keď ho napojím na usbéčko :lol:[/quote]
Reaguje to vôbec nejako po pripojení telefónu? A o aký typ telefónu, prípadne kábla ide?
  • 0

#48 bobsapp

bobsapp

    Commodore

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1402 príspevkov
  • 19 tém

Príspevok bol napísaný: 13. May 2009 - 07:15:07

ide o to že to opäť začalo robiť len tak. Proste jeden deň ide, druhý nejde, tretí zasa ide.
Keď to nejde napíše mi že to nerozpoznalo zariadenie.
ide o SEk810i.

Zrovna teraz som to skúšal a išlo sa pripojiť, len po 5 sekundách mi zamrzol pc, podobne ako keď sa snažím pripojiť digi foťák.
  • 0

#49 Sniper

Sniper

    Aim and Shoot

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 22674 príspevkov
  • 1068 tém

Príspevok bol napísaný: 13. May 2009 - 10:46:07

Počítače keď sa začnú kaziť tak sa kazia stále. Jedno z mála riešení je skontrolovať hardvér či všetko je riadne popripájané, potom treba sformátovať harddisk a nahodiť systém nanovo. Ak PC blbne aj potom tak tam už bude treba zrejme odborný servis.
  • 0

#50 Cactales

Cactales

    scytheman

  • Administrators
  • 1854 príspevkov
  • 34 tém

Príspevok bol napísaný: 14. May 2009 - 17:30:42

Nová inštalácia windowsu na naformátovaný disk by bola určite najlepším riešením. V prípade pripojenia toho mobilu by som však ešte skúsil preinštalovať ovládače kábla v čase, keď to pripojenie nefunguje, prípadne si všimni, či sa ten problém s mobilom prejavuje rovnako na všetkých USB portoch.
  • 0