Skočiť na obsah


Fotografia
- - - - -

Mrznutie PC


  • Prosím prihláste sa ak chcete odpovedať
Téma má 21 príspevkov

#1 Mazmar

Mazmar

    Commander

  • Active Members
  • PipPipPipPip
  • 270 príspevkov
  • 16 tém

Príspevok bol napísaný: 17. september 2006 - 16:24:30

mam taky mensi problem a nieje to nic nove resp od kedy som kupil PC co uz su dva roky. aj ked nazov temy hovory mrznutie tak skorej je to teplo co to sposobuje pretoze PC pri vysokej zatazi zamrzne a z reprakov vychadza vysoky ton. na servise nic nezistili tak reklamaciu neuznali lebo ani nevesia co to vlastne mrzne.

to ze to je prehrievanie sa da zistit tym ze ak si zavrem bednu ta zamrzne okamzite ak zapnem nejaku hru s otvorenou bednou sa mozem normalne hrat ale po case aj tak zamrzne pomaha ked otvorim okno :lol:.

potreboval by som zistit co vlastne tuto chybu sposobuje je na to nejaky nastroj??

len nepovedzte ze rucne odskusat co ma najvacsiu teplotu lebu takto by som to typoval na grafiku.


konfiguraciu uz ani neviem presne ale aspon nieco

AMD Athlon 2500+
Nvidia GeForce FX 5700/128 Ultra
1024 RAM (2x DDR2)
SB Audigy 2 Ultra
maticnu nepamatam a dvdroky niesu dolezite
  • 0

#2 Nokia

Nokia

    mobilny telefon

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5 282 príspevkov
  • 19 tém

Príspevok bol napísaný: 17. september 2006 - 17:21:00

prva vec - komplet vycistit od prachu
potom vsetko rozober, a este raz zasad na spravne miesto, skontroluj ci dobre sedi chladic na procesore
grafika by to byt nemala, ak by sa ta prehrievala tak by ti robila graficke artefakty, ak ti zamrza pc tak sa ti prehrieva bud ram alebo procesor, ale ram silne pochybujem
  • 0

#3 Darkman

Darkman

    Winzárten

  • FS Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4 526 príspevkov
  • 9 tém

Príspevok bol napísaný: 17. september 2006 - 17:23:06

len nepovedzte ze rucne odskusat co ma najvacsiu teplotu lebu takto by som to typoval na grafiku.

Uz je to nejaky piatok co su do HW montovane teplotne cidla, tak si pekne stiahni nejaky soft na monitorovanie HW. Alebo si po zmrznuti pozri v biose, co sa ti to vlastne prehrieva :lol:
  • 0

#4 Sniper

Sniper

    Aim and Shoot

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 21 691 príspevkov
  • 1 066 tém

Príspevok bol napísaný: 17. september 2006 - 17:57:28

V prvom rade treba dobré vetranie. Keď píšeš že pri otvorenej bedni ti to nemrzne tak problém bude najmä tam. Namontovať prídavný ventilátor pod zdroj by nemal byť problém. Drôtmi si aj zmontuj káble dokopy, aby tam bolo čo najviac voľného miesta a vzduch mohol prúdiť.
  • 0

#5 Wink

Wink

    Captain

  • Active Members
  • PipPipPipPipPip
  • 514 príspevkov
  • 0 tém

Príspevok bol napísaný: 17. september 2006 - 21:00:43

Mne mrzne tiez casto ale ono to bude pokazenym ventilatorom a 128-kou RAM-kou :lol:
  • 0

#6 Darkman

Darkman

    Winzárten

  • FS Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4 526 príspevkov
  • 9 tém

Príspevok bol napísaný: 18. september 2006 - 08:10:32

Mne mrzne tiez casto ale ono to bude pokazenym ventilatorom

A to akoze s tym nic nerobis? :lol:

Ked sa ti odpali procak spolu s MB tak bude uz neskoro. (nehovoriac o tom, ze novy vetrak stoji mozno 800sk)


128-kou RAM-kou

pokial nieje vadna, tak nie.
  • 0

#7 Polaris

Polaris

    Commodore

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1 257 príspevkov
  • 18 tém

Príspevok bol napísaný: 13. október 2006 - 07:17:39

mam taky mensi problem a nieje to nic nove resp od kedy som kupil PC co uz su dva roky. aj ked nazov temy hovory mrznutie tak skorej je to teplo co to sposobuje pretoze PC pri vysokej zatazi zamrzne a z reprakov vychadza vysoky ton. na servise nic nezistili tak reklamaciu neuznali lebo ani nevesia co to vlastne mrzne.

to ze to je prehrievanie sa da zistit tym ze ak si zavrem bednu ta zamrzne okamzite ak zapnem nejaku hru s otvorenou bednou sa mozem normalne hrat ale po case aj tak zamrzne pomaha ked otvorim okno :lol:.

potreboval by som zistit co vlastne tuto chybu sposobuje je na to nejaky nastroj??

len nepovedzte ze rucne odskusat co ma najvacsiu teplotu lebu takto by som to typoval na grafiku.
konfiguraciu uz ani neviem presne ale aspon nieco

AMD Athlon 2500+
Nvidia GeForce FX 5700/128 Ultra
1024 RAM (2x DDR2)
SB Audigy 2 Ultra
maticnu nepamatam a dvdroky niesu dolezite


:) :) ;)
To co mas za suflikantov, ze sa ti na to nevedia pozriet??? Vsak jasne si tu popisal problem a dostal si jasnu odpoved od Axela, ze aby si si zohnal dalsi vetrak.....
Len tak z haluze, co je to za firmu...ak sa tak daju pomenovat???

Inac ja to vidim na Procesor....skontroluj v BIOSe teplotu......ked bude mat okolo tych 60 stupnov, tak tzn ked spustis samotny OS, zmrzne.....POKIAL ho samozrejme pekne vytazis....na to si zozen nejaky soft, co ti bude ako tuto spominali spoluforumaci na to, aby si monitoroval PC.
Dalsia varianta moze byt aj taka, ze odisiel nejaky kondenzator na MB....stretol som sa s takym pripadom uz...proste komp pracoval ok a po chvilke, ked sme ho zatazili, tak pekne zmrzol.....Kondik patril ku PAMATOVEJ casti MB...cize ta oblast!
V poslednom rade to moze byt aj zdroj....Ja mam teraz napriklad taky fasa zdroj, ze musim 3-4krat reset kompu, ked sa mi dodrbka nieco v OS....mam novy, ale pozical som ho strykovi a uz je na case, aby som si ho zobral nas5 ;)
Takze zatial tolko k tomu....este by ma zaujimalo, ze od kedy ti to asi zacalo robit?
  • 0

#8 petrof1994

petrof1994

    Newbie

  • Members
  • 7 príspevkov
  • 0 tém

Príspevok bol napísaný: 10. jún 2008 - 18:33:21

Zdravim mam taky isty problem mrzne mi pc ked sa viac zatazi (narocnejsie hry atd...)
Neni davno asi nejak 2 mesiace dozadu co to vsrtko zacalo zaniesol som kamaratovy
to pekne kompresorom vyfukal..... pre tym malo cpu teplotu 60+ ked sekol....
po tom sa teplota drzala tiez okolo 50 a nesekol ani pri velkej zatazi.... a ta ista chyba sa mi zacala diat aj teras
nwm ci to mam znova vycistit alebo co s tym mam...

konfig

Cpu Intel? Celeron? 2,53Ghz
Ram 2x 512mb
Grafika Inno3D GeForce FX 5200 s pam 128mb
Hdd 200gb + 40gb

neviete v com by mohla byt chyba?? defragmentacia disku alebo nieco by nepomohlo?alebo to zas bude prehrivanie?
bo teplotu to ma zas okolo 59-63
  • 0

#9 valcik

valcik

    Commodore

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 132 príspevkov
  • 10 tém

Príspevok bol napísaný: 10. jún 2008 - 18:59:38

myslím, že defragmentácia disku nevyrieši problém so 'zamŕzaním' PC, tam bude nejaká iná zrada. teplota 60'C je pre Celeron trocha vyššia než je bežné, no podľa mňa aj pri takejto teplote pracuje Celeron úplne normálne.

na tej grafickej karte máš len pasívny chladič, alebo je tam aj ventilátor? FX 5200 mala väčšinou pasívne chladenie a ak používaš nejaký software na úpravu frekvencie GPU alebo VRAM, môže to blbnúť kvôli tomu.
  • 0

#10 Sniper

Sniper

    Aim and Shoot

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 21 691 príspevkov
  • 1 066 tém

Príspevok bol napísaný: 10. jún 2008 - 20:10:37

Neviem či je to náhoda, ale v lochu robím s kompom v ktorom je tiež Celeron (a tuším taký istý ako tento) a tiež to nie je žiadna sláva.
Skús vymeniť procesor alebo grafiku. Na 99% bude problém tam.
  • 0

#11 petrof1994

petrof1994

    Newbie

  • Members
  • 7 príspevkov
  • 0 tém

Príspevok bol napísaný: 11. jún 2008 - 17:55:50

na tej grafickej karte máš len pasívny chladič, alebo je tam aj ventilátor? FX 5200 mala väčšinou pasívne chladenie a ak používaš nejaký software na úpravu frekvencie GPU alebo VRAM, môže to blbnúť kvôli tomu.


mam tam ventilator....
---------------

Neviem či je to náhoda, ale v lochu robím s kompom v ktorom je tiež Celeron (a tuším taký istý ako tento) a tiež to nie je žiadna sláva.
Skús vymeniť procesor alebo grafiku. Na 99% bude problém tam.



kazdy nieje milionar ale ked sa musi menit tak sa musi ...:lol:

Nwm ci to fakt nebude tym prcakom a jeho prehreivanim zas bo tam ventilator nemam..

Tento príspevok upravil Cactales, 11. jún 2008 - 18:19:28

  • 0

#12 valcik

valcik

    Commodore

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 132 príspevkov
  • 10 tém

Príspevok bol napísaný: 11. jún 2008 - 20:05:45

petrof, žartuješ? : ) na tom procesore naozaj nemáš ventilátor??

potom sa pomaly začni obzerať po novom procesore, pretože Celeron ti bez chladenia doslúži veľmi rýchlo, hlavne v lete. podľa pracovnej frekvencie, ktorú si sem napísal si myslím, že je osadený v sokete LGA775, skús sa popozerať do cenníkov a pohľadaj procesor Intel Pentium 4, dnes sú veľmi lacné a oproti Celeronu aj o dosť výkonnejšie, rozdiel v rýchlosti ťa poteší.

bolo by dobré pozrieť si manuál k základnej doske, tam je napísané akú päticu máš na doske a aký procesor doska podporuje.

edit:
ak sa to dá, mohol by si odfotiť vnútro svojho PC, bez krytu, mobilom alebo hocičím iným a poslať sem obrázok. nechce sa mi veriť, že ti ten procesor fungoval dlhší čas bez chladiča. ja som mal s teplotou Celerona problémy aj keď som na chladič osadil kvalitný ventilátor.
  • 0

#13 petrof1994

petrof1994

    Newbie

  • Members
  • 7 príspevkov
  • 0 tém

Príspevok bol napísaný: 12. jún 2008 - 20:45:06

ves ono tam je ten pisiny asi odfotim zajtra... bo vrtulka :lol: ventilator nanom neni a fachci uz vysee 2 rokov :)

ono chladic nanom je a to je asi ten pasvny...
  • 0

#14 Sniper

Sniper

    Aim and Shoot

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 21 691 príspevkov
  • 1 066 tém

Príspevok bol napísaný: 12. jún 2008 - 20:51:19

ventilator nanom neni a fachci uz vysee 2 rokov :lol:

Ak si pod pojmom "fachčí" predstavuješ mrznutie tak to potom hej. Daj tam ventilátor, odporúčam Artic Cooler a potom zistíš čo znamená slovo "fachčiť".
  • 0

#15 valcik

valcik

    Commodore

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 132 príspevkov
  • 10 tém

Príspevok bol napísaný: 12. jún 2008 - 20:57:05

potom sa nečudujem, že ti počítač zamŕza. aj keď to znie čudne, asi zamŕza kvôli vysokej teplote. : )

ak máš naozaj na procesore len pasívny (kovový) chladič, myslím že stačí dokúpiť ventilátor, osadiť ho a pôjde to lepšie. tie ventilátory nie sú ani príliš drahé a myslím, že ak by si zobral počítač do predajne, namontujú ti ho priamo tam, ak by si si na to netrúfal.

tá fotka by ma však zaujímala, nechce sa mi veriť, že Celeron pracoval taký dlhý čas len s pasívnym chladením. navyše väčšina základných dosiek monitoruje teplotu CPU a v biose býva nastavená kritická hranica teploty, pri ktorej začne doska pískať alebo vydávať nejaký iný signál, preto si myslím, že by si vysokú teplotu procesora odhalil už skôr. môj Celeron mal v lete 55'C aj s ventilátorom, to bol však starší typ.

..neodletel ten ventilátor, keď ste s kamarátom vyfukovali kompresorom prach? :lol:
  • 0

#16 petrof1994

petrof1994

    Newbie

  • Members
  • 7 príspevkov
  • 0 tém

Príspevok bol napísaný: 13. jún 2008 - 16:31:13

fachci mno ono to fungovale BEZ AKYCHKOLVEK problemov 2 roky tusim ze aj viac... len pasivne chladenie je na nom...


ano fotka bude ale nemam fotak...n edelu budem amt tak to odfotim a dam sem...

nie neodletel:D a nevydava cudne zvuky:D

nad tym ventilatorom rozmyslam aj ja uz teras... len nwm potrebujem nake cenove kategorie zbehned do lgrka tam hadam poradia...
  • 0

#17 valcik

valcik

    Commodore

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 132 príspevkov
  • 10 tém

Príspevok bol napísaný: 13. jún 2008 - 18:39:23

tu nájdeš cenník ventilátorov pre socket LGA775, z minulého týždňa. cenník je z predajne agem, ale ceny v obchode by nemali byť oveľa vyššie, zvlášť pri takejto lacnej položke. na stránke agem.sk nájdeš kompletný cenník celého sortimentu.

hlavne si pozri presný typ procesora, než to pôjdeš kupovať, aby si to tam potom aj nasadil.

a ak ťa môžem poprosiť, skús pri písaní používať bežné slová, ja tým tvojim skratkám takmer nerozumiem. :lol:
  • 0

#18 petrof1994

petrof1994

    Newbie

  • Members
  • 7 príspevkov
  • 0 tém

Príspevok bol napísaný: 13. jún 2008 - 19:34:16

comu napriklad???
  • 0

#19 valcik

valcik

    Commodore

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 132 príspevkov
  • 10 tém

Príspevok bol napísaný: 13. jún 2008 - 19:49:01

ves ono tam je ten pisiny asi odfotim zajtra... bo vrtulka

..nwm..
..zbehned do lgrka..

nad týmto som musel uvažovať trocha dlhšie. : )
v prvm rade však ide o problém so zamŕzaním PC, tá moja pripomienka bola len tak bokom.

potom nezabudni napísať, ako to s tvojim počítačom dopadlo, som zvedavý či sa ti to podarí vyriešiť. a možno to pomôže i niekomu ďalšiemu, kto si bude čítať túto tému.
  • 0

#20 petrof1994

petrof1994

    Newbie

  • Members
  • 7 príspevkov
  • 0 tém

Príspevok bol napísaný: 14. jún 2008 - 14:58:11

tak v lgrku som s tym bol( LGR predajna) namontoval mi tam ventilator...a skusam hrat narocnejsie hry ale nepotresim bo v tom problem asi nebol bo to mrzne stale pri narocnejsich veciach.... tazze to bude v niecom inom tam mi povedaly ze by mozno pomohol komplet reinstal OS ale to je roboty zalohovania toho 250Gb disku takze to sa mi nechce....

a k tym slovickam ..ja si necitam co napisem:P
  • 0

#21 valcik

valcik

    Commodore

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 132 príspevkov
  • 10 tém

Príspevok bol napísaný: 14. jún 2008 - 15:24:41

tak v lgrku som s tym bol( LGR predajna) namontoval mi tam ventilator...

to je dobre, podľa mňa si tým ventilátorom predĺžil životnosť procesora. nečudovali sa, že tam ten ventilátor nebol už od začiatku?

..a skusam hrat narocnejsie hry ale nepotresim bo v tom problem asi nebol bo to mrzne stale pri narocnejsich veciach....

tie hry si predtým hral bez problémov? je možné, že na niektoré náročnejšie hry tvoj procesor alebo grafická karta nestačia. Celeron patrí do nižšej triedy a nie je určený do počítača, na ktorom chceš spúšťať náročné hry. aj FX5200 je len základná grafická karta s podporou DirectX 9.0, bola to už pri uvedení na trh karta s veľkým množstvom nových funkcií, ale s nízkym výkonom. uisti sa, že máš v ovládacom paneli NVidia zakázané funkcie Antialiasing (vyhladzovanie hrán) a Anisotropic filter (anizotropné filtrovanie textúr), každá z týchto funkcií ti príliš zaťažuje grafickú kartu.

tazze to bude v niecom inom tam mi povedaly ze by mozno pomohol komplet reinstal OS ale to je roboty zalohovania toho 250Gb disku takze to sa mi nechce....

neviem, v akom stave máš operačný systém, ale keď ti technik z tej predajne poradil preinštalovať to, zrejme bude lepšie nad tým pouvažovať. : )
máš len jeden disk? ak áno, pri ďalšej inštalácii si ho rozdeľ na viac častí, vytvor na ňom aspoň dve partície, jednu menšiu na systém (cca 6-10 GB stačí), druhú veľkú na ostatné data. ak budeš v budúcnosti znova uvažovať o preinštalovaní OS, postačí ak naformátuješ len systémovú časť a nebudeš musieť nič zálohovať.

a k tym slovickam ..ja si necitam co napisem:P

písaním všelijakých skratiek porušuješ jedno z pravidiel tohto fóra, preto si prečítaj aspoň tie pravidlá. ;-)
  • 0

#22 Dino

Dino

    Newbie

  • Members
  • 1 príspevkov
  • 0 tém

Príspevok bol napísaný: 6. február 2009 - 12:38:03

Zacal som mat problemy s mojim pc. Zacal mi mrznut pri hrach, no uz sa stalo ze zmrzol pri pihlasovani na plochu, alebo aj ked bol pusteny len internetovy prehiadac. Zmrznutie vyzera nasledovne:

1. zacne trhat hra
2. objavia sa kriklave farby (niekedy zmrne bez zmeny farieb)
3. a nasledne zmrzne cely pc

musim dat restart. no ked sa uz nacitava windows tak max. prebehne ten windowsacky loading a potom uz len "svieti" obrazovka na cierno - nehodi ma do menu kde sa vyberaju ucivatelske ucty. Musim nechat par hodin pc von zo zastrcky aby som sa dostal do toho menu.

Neviete mi prosim poradit v com je problem? Nemoze to byt prehrievanie? Vsetky 3 ventilatory funguju.
  • 0




0 člen(ov) číta túto tému

0 členov, 0 návštevníkov