Skočiť na obsah


Fotografia
* * - - - 1 Hlasov

Pomalý Notebook


  • Prosím prihláste sa ak chcete odpovedať
Téma má 5 príspevkov

#1 Tomáš

Tomáš

    Vyjednávač

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4 111 príspevkov
  • 46 tém

Príspevok bol napísaný: 29. marec 2009 - 04:28:03

Mám Notebook Acer Aspire 3100 kde bola 512MB RAM v základe. Máme aj jeden starší model ktorý mal 256-ku RAM a bol hrozne pomalý. Dokúpila sa 512-ka a už je oveľa rýchlejší veď dokopy teraz má cez 750MB. Ale do tejto Aspire som dal Gigovú RAM-ku +je tam tá 512 aj ukazuje dokopy cez Giga a pól ale ajtak to ide pomaly. Tak malátne otvára programy stále.
  • 0

#2 Sniper

Sniper

    Aim and Shoot

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 21 919 príspevkov
  • 1 066 tém

Príspevok bol napísaný: 29. marec 2009 - 10:26:37

Záleží od disku, značka, model, fragmentácia, veľkosť swapu a voľného miesta...
  • 0

#3 Darkman

Darkman

    Winzárten

  • FS Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4 549 príspevkov
  • 9 tém

Príspevok bol napísaný: 29. marec 2009 - 10:34:19

a hlavne od mnozstva spywaru co tam mas..
  • 0

#4 Sniper

Sniper

    Aim and Shoot

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 21 919 príspevkov
  • 1 066 tém

Príspevok bol napísaný: 29. marec 2009 - 10:37:09

Darkman vidím že v tomto prípade ideš na to úplne logicky :lol:

Ja ak by som chcel zvýšiť výkon PC tak jedine ak by som dal rýchlejšie disky. Videl som to na inom PC, pomalší procesor, menšia RAM, slabšia grafika, ale štartoval 2x rýchlejšie ako môj. Žeby to bolo v tom že tam boli SATA disky?
  • 0

#5 Tomáš

Tomáš

    Vyjednávač

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4 111 príspevkov
  • 46 tém

Príspevok bol napísaný: 12. september 2010 - 20:15:26

Záleží od disku, značka, model, fragmentácia, veľkosť swapu a voľného miesta...

Ahá takže mi nepomôže ani 10 RAM-iek... Tak to som nevedel ale logiku to má. Darmo chcem z neho výkon keď má pomalý procesor alebo disk. A je tam určite aj chyba vo fragmentácii lebo keď spustím defragmentáciu, tak mi ju nevie dokončiť lebo mi vypíše že sa nedalo dokončil lebo v dákej knižnici sa nedá zo súborov čítať a pod. Vkuse sú s tým problémy. Ale teraz momentálne mám ten Acer Travel Mate 3430 a šlape v pohode. Občas keď robím viac vecí naraz tak je malátnejší ale keď počkám tak tú operáciu dorobí a nehádže chybové hlášky a pod. Ja prídem z práce, vojdem do izby zapnem Power On a idem sa sprchovať, prezliecť, najesť a keď sa vrátim do izby už je naštartovaný. Dlho štartuje a keď dačo kliknem a nereaguje idem si do chladničky, pustím si telku a za nejakých 50 sekúnd to zareaguje. Jak keby si sa hýbal pod vodou také spomalené všetko.
  • 0

#6 Tomáš

Tomáš

    Vyjednávač

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4 111 príspevkov
  • 46 tém

Príspevok bol napísaný: 14. september 2010 - 12:47:17

Tu máte aj logfile môžete pozrieť a poradiť...
  • 0