Skočiť na obsah


Fotografia
* * * * * 1 Hlasov

Vplyv stravy na zdravie

strava výživa jedlo zdravie evolúcia

  • Prosím prihláste sa ak chcete odpovedať
Téma má 31 príspevkov

#26 Vilma Flinstonova

Vilma Flinstonova

    Teta z praveku

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4 059 príspevkov
  • 22 tém

Príspevok bol napísaný: 17. november 2012 - 20:59:02

myslím si, že pre každého je dobré niečo iné. ja som kedysi skúšala dať si "ovocný deň", "zeleninový deň" - samozrejme surové - a dostala som sračku s kŕčmi od rebier až po nohy. takže tade cesta neviedla. Ale zato som ešte na surové ovocie a zeleninu nezanevrela a baštím ich v značnom množstve, len to varené jedlo raz denne potrebujem. stačí v malom množstve, najradšej niečo ľahké, vyprážanému sa vyhýbam, ale potrebujem to. A ak sa dá, tak aj k tomu varenému vždy, alebo aspoň často, zeleninová či ovocná príloha. A nezabúdam, ani na jogurty či acidofilné mlieko, to mi robí dobre. neprežieram sa, stačí mi zahnať hlad. pocit plného brucha nemám rada.
Vodu mám rada. Tú obyčajnú, z vodovodu. Chutí mi. každé ráno nalačno si dám za pohárik hneď po prebudení. nepotrebujem koly ani sprajtky a podobne. Niekedy si dám minerálku, ale voda je voda a som rada, že ju máme. Napriek svojmu veku zatiaľ - a dúfam, že to tak ostane - nemám žiadne neduhy súvisiace s trávením aké majú mnohé moje rovesníčky. Ale aj tak aj hreším...doprajem si kávu so smotanou, niekedy si tam šupnem zmrzlinu a šľahačku, aby som si urobila potešenie.
Strava má podstatný vplyv na zdravie. Tiež myslím, že všetkého s mierou. Howgh.
  • 1

#27 Bohus

Bohus

    Captain

  • Active Members
  • PipPipPipPipPip
  • 591 príspevkov
  • 10 tém

Príspevok bol napísaný: 21. november 2012 - 05:06:28

Keď už som povedal A, cítim sa povinný povedať aj B, pokiaľ ide o odkaz na film:
“ Dá sa žiť bez jedla ? “

Existujú ďalšie veľmi zaujímavé videá aj textové prepisy prednášok na túto tému. Francúz Henri Monfort mal minulý rok v Čechách tri prednášky v Brne, Prahe a Českých Budějoviciach. Videá jeho prednášok je možné jednoducho nájsť po zadaní jeho mena.

Ide hlavne o to, aby si prípadní záujemcovia o „netradičnú výživu pránou“ nepoškodili vážne zdravie neuváženými postupmi. Henri Monfort podrobne vysvetľuje, ako dospel k tomu, že už 9 rokov nemusí vôbec nič jesť a čo to znamenalo pre jeho zdravie a pre obdivuhodnú premenu jeho zmyslového vnímania.
Je dobré si jeho skúsenosti prečítať. Kto sa nevie poučiť z chýb iných, je nútený učiť sa z vlastných. Je jasné, že sa nájde veľa kritikov, ktorí aj oprávnene môžu spochybňovať pojmy a spôsob, ako túto záležitosť sa snaží vysvetliť. Ešte dlho potrvá, kým nájdeme na popisovanie tohto sveta vhodnejšie pojmy. Dôležité sú však jeho praktické skúsenosti a veľmi pozoruhodný výsledok jeho snaženia. Uvediem len jeho najdôležitejšie 3 zásady:
  • Neprestávajte v žiadnom prípade piť vodu pri prechode na pránickú výživu. Môžete mať veľké problémy s obličkovými a žlčníkovými kameňmi. Monfort vodu piť nikdy neprestal, nepatrí k tým, ktorí nepotrebujú piť ani vodu.
  • Po dvoch týždňoch odmietania stravy zistíte, že telo už prešlo na pránickú výživu okrem iného aj podľa toho, že váha vám už neklesá, dokonca niekedy môže mierne stúpnuť. Henri Monfort má 9 rokov stabilnú váhu 75 kg. Ak vám váha klesá, na pránickú výživu ste neprešli a nevyhnutne musíte s hladovaním skončiť.
  • Po dvoch týždňoch zistíte, že vám stačia 4 hodiny spánku a ste vo veľmi dobrom duševnom stave. To je tretí dôležitý príznak správneho prechodu na pránickú výživu. Monfortovi stačia necelé dve hodiny spánku denne a vôbec mu to nevadí. (Pre mňa zatiaľ platí: Lepšie spanie ako med lízanie :) )
Toto všetko ma len utvrdzuje v poznatku, že dnešná fyzika a chémia podáva len veľmi nedostatočný obraz o svete v ktorom žijeme. Akékoľvek snahy vysvetliť vznik vesmíru alebo aj evolúciu považujem za veľmi produktívne a prospešné pre rozvoj myslenia ľudstva, ale netreba týmto predstavám príliš veriť. Omnoho viac treba toho objaviť, ako v súčasnosti vieme.

Uvádzam odkaz na prepis Monfortovej prednášky v Brne 23.11.2011 :

...http://www.breatharian.eu/breath/francie/monfort/brno111123.php

http://www.breathari.../brno111123.php

. . .
  • 1

#28 game

game

    phantom fsp

  • Management
  • 28 695 príspevkov
  • 306 tém

Príspevok bol napísaný: 13. december 2012 - 12:03:34

práve som čítala jeden článok, kde vedci povoľujú po preskúmaniach hromady potravín znovu jesť, a nebáť sa rakoviny ... bežné či menej bežné "rakovinotvorné" či rakovinu podporujúce potraviny boli omilostené, citróny a homáre a horčica nie sú karcinogénne ...
v článku záhradné grilovanie omilostené nie je ... ale je to len pár viet, pre ostatné informácie treba zrejme k zdroju : )

Vedci zistili, že potraviny nemusia mať vplyv na vznik nádorov.
Môžu spálené toasty alebo dressing na šaláte viesť k rakovine? V mnohých časopisoch by ste našli kladnú odpoveď, najnovší výskum amerických vedcov však tieto tvrdenia popiera.
V štúdii v časopise American Journal of Clinical Nutrition Jonathan Schoenfeld z Harvardovej univerzity spolu s kolegami tvrdí, že počas výskumu sa im nepodarilo nájsť vplyv potravín na rakovinu.
Odborníci si z kuchárskej knihy náhodne vyberali recepty a jednotlivé ingrediencie. Potom každú zo zložiek skúmali v spojitosti s rizikom rakoviny.
„Zistili sme, že štyri desiatky z päťdesiatich prísad už skúmali pre možné riziko rakoviny,“ zdôraznil Schoenfield. „Zvyšných desať skúmali len ako obyčajné prísady.“
Medzi rizikové potraviny patrili napríklad múka, káva či citrón. Nechýbali tam ani nezvyčajné ingrediencie vrátane homára, muškátového kvetu, škorice a horčice.
Vedci potom analyzovali vedecké články o týchto potravinách.
Zamerali sa aj na údajné zvýšenie rizika rakoviny a na štatistický aparát pri takýchto tvrdeniach.
Výskumníci zistili, že množstvo zo správ spájajúcich potraviny s rakovinou nemalo žiadnu lekársku platnosť. Navyše tvrdenia len málokedy podporovali ďalšie odborné štúdie.

Čítajte viac: http://tech.sme.sk/c...l#ixzz2EvdsAOJt


  • 0

#29 askorbinka

askorbinka

    Newbie

  • Members
  • 2 príspevkov
  • 0 tém

Príspevok bol napísaný: 2. marec 2013 - 11:36:02

Ešte by som sa vrátila na začiatok k tomu článku, nie je náhodou aj varenie súčasťou evolúcie? Nesnažili sa aj predkovia variť alebo piecť, keď sa dalo a mali oheň? Myslím, že je dobré stravovať sa zdravo a surová zelenina a ovocie majú určite väčší účinok ako varené, ale takýto názor je už skôr vecou extrémizmu. A vypiť 10 litrov vody alebo zjesť 16 melónov za deň sa dá možno raz. A keby to aj bolo dlhodobo možné, čo z fyzického hľadiska teda nie je, zjesť 30 kíl melóna denne, tak to organizmus nezvládne spracovávať.
Takisto keby bolo mlieko natoľko škodlivé, tak už máme všetci diabetes. To sú ojedinelé prípady, na ktorých si niekto výberovo založí štúdiu, aby mu to sedelo. Je pravda, že deti a ženy, najmä tehotné, majú iné potravové inštinkty a jedia zdanlivo nejedlé veci typu kyslé uhorky so šľahačkou :) Ale na surové vajcia majú asi málokedy chuť. No z nesprávne pripravených jedál môže byť každému zle. Ja osobne neviem, či mám intoleranciu na nejaké konkrétne potraviny. Viem určite, že z vyprážaného je mi zle a telo mi to dá poriadne pocítiť, tak to už nejem :) A trávenie sa dá zlepšiť aj iným spôsobom ako vynechaním každej varenej stravy. Mám známu s Crohnovou chorobou a jej by to určite nepomohlo. Skôr pomôže vyrovnať rovnováhu v tráviacom trakte vhodná probiotická kultúra, to môže pomôcť aj na podvýživu, na pocit nafúknutého brucha z niektorých jedál a ďalšie veci. Lebo je pravda, že bez zdravých baktérií alebo pri ich nedostatku nestráviš poriadne nič. A hlavne v tejto dobe liekov na všetko a predpisovania antibiotík každému dieťaťu, je ešte dôležitejšie poznať, ako vyrovnať rovnováhu škodlivých a prospešných baktérií. V tráviacom trakte je zvlášť potrebná imunita, ktorú zabezpečuje okrem iného aj prirodzené bakteriálne prostredie. A príjímanie stravy v surovom stave s rôznymi parazitmi bez dostatočnej imunity ti takmer určite ublíži.
  • 1

#30 Sniper

Sniper

    Aim and Shoot

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 21 745 príspevkov
  • 1 066 tém

Príspevok bol napísaný: 2. marec 2013 - 12:22:13

Ešte by som sa vrátila na začiatok k tomu článku, nie je náhodou aj varenie súčasťou evolúcie?

Samozrejme, že áno.

surová zelenina a ovocie majú určite väčší účinok ako varené

Veľa súčasných vedcov sa prikláňa k názoru, že práve varená strava umožnila väčší rozvoj mozgu.
  • 0

#31 Cucoriedka

Cucoriedka

    Newbie

  • Members
  • 2 príspevkov
  • 0 tém

Príspevok bol napísaný: 20. júl 2013 - 11:40:04

Odpúčam prečítať článok o detoxikácii surovou rastlinnou stravou podľa doktora Morsa.

 

 


Tento príspevok upravil game, 20. júl 2013 - 16:17:11
reklama preložená do spoilera.

  • 0

#32 tiborco

tiborco

    Commodore

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 420 príspevkov
  • 14 tém

Príspevok bol napísaný: 11. október 2013 - 09:47:15

Nuž, zistili mi intoleranciu na lepok....ale nejak ma to neprekvapuje, podozrenie na to už bolo dlhšiu dobu, mám aj tak už dlhšie problémy s črevami a žalúdkom (zas nie nejak závažné)


  • 0





Podobné témy pre kľúčové slovo: strava, výživa, jedlo, zdravie, evolúcia

0 člen(ov) číta túto tému

0 členov, 0 návštevníkov