Skočiť na obsah


Fotografia
- - - - -

Problémy s internetom cez kábel

internet kábel pripojiť sieť

  • Prosím prihláste sa ak chcete odpovedať
Téma má 11 príspevkov

#1 Misitano257

Misitano257

    Newbie

  • Members
  • 1 príspevkov
  • 1 tém

Príspevok bol napísaný: 5. May 2014 - 15:35:06

Ahojte,

 

Mám celkom "šokovaný" problém... Vždycky keď sa chcem pripojiť na internet napíše mi buď "Nedá sa mi pripojiť k sieti" alebo "Pripojenie je obmedzené". Práve som cez kábel na ktorý nie som veľmi zvyknutý... Tento problém sa mi ešte neprihodil, tak preto Vás žiadam o pomoc.

- Ďakujem


  • 0

#2 Ryan Giggs

Ryan Giggs

    Vice Admiral

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7109 príspevkov
  • 2 tém

Príspevok bol napísaný: 5. May 2014 - 17:42:24

Tu je každa rada draha, keď nenapišeš žiadne info od ktoreho sa odraziť.

K tomu kablu si sa pripojil len teraz alebo si takto pripojeny už davno ale teraz sa vyskytol problem? Ako si bol pripojeny predtym? Provider?


  • 0

#3 Sniper

Sniper

    Aim and Shoot

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 22680 príspevkov
  • 1068 tém

Príspevok bol napísaný: 5. May 2014 - 18:20:13

Mne keď nejakým spôsobom hapruje wifi, tak 90% prípadov rieši reštart routera.

 

Ale ako už bolo spomenuté, nenapísal si dokopy nič, také základné info o aké zariadenie ide a kto ťa pripája na net si kde nechal?


  • 0

#4 Sniper

Sniper

    Aim and Shoot

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 22680 príspevkov
  • 1068 tém

Príspevok bol napísaný: 26. November 2015 - 19:08:12

Treba nakonfigurovať jeden DSL router od Telekomu.

 

Po pripojení ethernet káblu do notebooku (klasické RJ45) vyhadzuje túto chybu, všetko by malo byť správne zapojené. Riešim to na diaľku, takže nevidím na to. Nevie niekto čo by mohlo haprovať?

 

Priložený súbor  ntb-kabel-router.jpg   19.77K   0 Počet stiahnutí


  • 0

#5 alarm

alarm

    Commodore

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2363 príspevkov
  • 7 tém

Príspevok bol napísaný: 26. November 2015 - 19:32:34

Nemôže to byť krosovanim kabla?
  • 0

#6 Sniper

Sniper

    Aim and Shoot

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 22680 príspevkov
  • 1068 tém

Príspevok bol napísaný: 26. November 2015 - 21:00:15

To je čo "krosovaním kábla"? V živote som to nepočul. A za tým notebookom sedí ŽENA, tak píš slovensky :D


  • 0

#7 Darkman

Darkman

    Winzárten

  • FS Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4583 príspevkov
  • 9 tém

Príspevok bol napísaný: 26. November 2015 - 21:21:21

Ak je to router, tak neviem naco pusta neajky clicknconnect, to by malo slapat aj bez toho.
Crossovanie - kabel moze byt but priamy (t.j. ked das koncovky k sebe, tak su farby kablov na oboch koncoch rovnake), alebo cross (kable su na jednom kabli opacne). Kedysi bolo treba davat pozor na pouzitie spravneho kabla, dnes by to mali vsetky sietovky/koncove zariadenia pre pouzivatelov byt schopne v pripade potreby crossovat na zariadeni.
  • 0

#8 Sniper

Sniper

    Aim and Shoot

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 22680 príspevkov
  • 1068 tém

Príspevok bol napísaný: 26. November 2015 - 21:27:27

To je DSL router od Telekomu, ten treba nakonfigurovať. Kedysi som si aj ja naivne myslel, že to ide ako v tej reklame, že "zasuniem a idem", ale raz som riešil DSL pripojenie od Orange a tam bolo potrebné presne postupovať bod po bode, aby sa to nainštalovalo a pripojilo.

S káblom by problém nemal byť, predpokladám, že bol súčasťou balenia. Ono to donedávna fungovalo, len sa router neúmyselne vyresetoval a odvtedy sa nedá pripojiť.


  • 0

#9 alarm

alarm

    Commodore

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2363 príspevkov
  • 7 tém

Príspevok bol napísaný: 26. November 2015 - 21:31:48

Vďaka darkman.
Pre istotu
https://www.google.s...QhhQg5YpTRrIqM:
  • 0

#10 Darkman

Darkman

    Winzárten

  • FS Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4583 príspevkov
  • 9 tém

Príspevok bol napísaný: 27. November 2015 - 07:38:10

Tak ja som uz konfiguroval par DSL routrov, a vsetky som nastavoval cez webove rozhranie a nie cez nejake divne aplikacie. Ono, neviem ci pouzivatel zvladne debugovat tento problem. V prvom rade treba cez ipconfig (start->run->cmd->ipconfig) zistit ci je vobec pridelena zmysluplna IP adresa.


  • 0

#11 Sniper

Sniper

    Aim and Shoot

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 22680 príspevkov
  • 1068 tém

Príspevok bol napísaný: 27. November 2015 - 12:19:22

Niektoré sa tak nedajú. To som aj ja kedysi skúšal, ale všetky adresy typu 192.168.x.x vyhadzovali chybovú stránku. Ak ti router pridelí nejaký operátor, ktorý si zvykne naň ešte aj logo vyraziť, tak obyčajne je nutné ho nakonfigurovať cez pridelenú aplikáciu. Ja som pripojenie od Orange len tak dokázal rozbehať. Ako dilino som skúšal všetky osvedčené postupy a nič nezabralo. Až keď som sa totálne nasral, prestal sa hrať na geroja a išiel podľa ich návodu cez installer, ktorý dali na CD, tak za pár minút už to bolo spojazdnené a internet bez problémov frčal. Znie to trochu ako sci-fi, ale pokým som sa na vlastnej koži nepresvedčil že naozaj to iba takto funguje, tak u mňa to sci-fi už nie je :)


  • 0

#12 D'Ady

D'Ady

    pozemský drak

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5314 príspevkov
  • 10 tém

Príspevok bol napísaný: 27. November 2015 - 12:47:39

Treba nakonfigurovať jeden DSL router od Telekomu.

 

Po pripojení ethernet káblu do notebooku (klasické RJ45) vyhadzuje túto chybu, všetko by malo byť správne zapojené. Riešim to na diaľku, takže nevidím na to. Nevie niekto čo by mohlo haprovať?

 

attachicon.gifntb-kabel-router.jpg

tak v prvom rade treba skontrolovat to, co je tam napisane...
- ci je kabel zasunuty (SPRAVNE zasunuty, na doraz, na obidvoch koncoch, event. ci nie je niekde zalomeny, seknuty... sa mi stalo v robote, ze som menil komp, kde bol roky v jednej polohe zastrceny sietovy kabel a ked sa s nim pohlo, tak uz bol out)
- ci je router zapnuty :D
rozhodne by som tieto dve veci nepodcenoval...
 


  • 0





Podobné témy pre kľúčové slovo: internet, kábel, pripojiť, sieť