Skočiť na obsah


Fotografia
* * * - - 1 Hlasov

Problém s pripojením na Wifi

wifi rourer

  • Prosím prihláste sa ak chcete odpovedať
Téma má 15 príspevkov

#1 dead

dead

    in memoriam

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2 864 príspevkov
  • 12 tém

Príspevok bol napísaný: 23. november 2017 - 13:36:23

Restartoval sa mi router (to sa mi po vymene akosi casto stava) Odvtedy sa s jednym notebookom (win10) nemozem pripojit na wifi.

 

Zaujimavych je niekolko veci:

-ine zariadenia nemaju problem (telefon, tablet, druhy notebook)
-vytvoril som hotspot na na tom druhom notebooku, takisto som skusal na tablete a telefone a s tym stary krapom sa na tie body pripojim, iba na router nie.

Nasiel som na nete nejake rady. Skusal som cez nastavenie routra menit kanaly, standardy, siete 2,4 a 5 GHz, preinstaloval som sietovu kartu, dnes cely system a stale nic.  Co by s tym kua mohlo byt?


  • 0

#2 Sniper

Sniper

    Aim and Shoot

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 21 502 príspevkov
  • 1 066 tém

Príspevok bol napísaný: 23. november 2017 - 13:44:35

To ako na tom ntb s WIn10 si preinštaloval celý systém a furt nič?

  • vyskúšaj, či sa pripojíš na inú wi-fi
  • vyskúšaj či pripojenie funguje cez kábel RJ-45
  • vypni ntb, nechaj ho vychladnúť a potom sa skús pripojiť znovu

  • 0

#3 dead

dead

    in memoriam

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2 864 príspevkov
  • 12 tém

Príspevok bol napísaný: 23. november 2017 - 20:25:52

Furt nic

 

-na inu siet sa bez problemov pripojim (hotspot z telefonu, tabletu, ineho NTB), restartoval som aj router

 

zajtra skusim pohladat nejaky kabel


  • 0

#4 Sniper

Sniper

    Aim and Shoot

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 21 502 príspevkov
  • 1 066 tém

Príspevok bol napísaný: 23. november 2017 - 21:51:27

Skús ešte resetovať router.


  • 0

#5 clovek2

clovek2

    zle oblečený člen :P

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1 653 príspevkov
  • 0 tém

Príspevok bol napísaný: 24. november 2017 - 00:59:11

mal som pred časom podobný problém, tiež som skúšal možné aj nemožné, nakoniec pomohlo vypnutie a zapnutie wi-fi adaptéra v nastaveniach siete ... ale to je asi v tvojom prípade bezpredmetné, keď nepomohlo ani preinštalovanie systému...


  • 0

#6 Darkman

Darkman

    Winzárten

  • FS Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4 497 príspevkov
  • 9 tém

Príspevok bol napísaný: 24. november 2017 - 07:34:58

Neviem ti priamo poradit, ale mam pocit ze posledny update posahal sietove veci viacerym ludom, minimalne sesternica riesi rovnaky problem ako ty. Este co by som skusil je odobrat vsetky sietove adaptery zo spravcu zariadeni a restartovat ntb, nech win dotaha vlastne drivre na ne.


  • 0

#7 dead

dead

    in memoriam

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2 864 príspevkov
  • 12 tém

Príspevok bol napísaný: 24. november 2017 - 21:14:37

Skusal som to napojit cez LAN kabel, pripojilo ma na prvy sup, chvilu som pockal, ci si nezvykne, ale po odpojeni kabla sa na wifi stale neda pripojit.

 

K tomu resetu routra

 

Ja mam pevny LTE internet od orange, neviem ci by mi to neodpalilo nejake nastavenia a nemusel by som volat servis. Ked mi to technik zapajal, trapil sa s tym dost dlho, kym to nastavil.


  • 0

#8 Sniper

Sniper

    Aim and Shoot

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 21 502 príspevkov
  • 1 066 tém

Príspevok bol napísaný: 25. november 2017 - 17:11:28

Používaj notebook istý čas iba cez kábel. Môj ntb mal rovnaké problémy a časom sa spamätal. Pre mňa to tiež bola záhada, prečo mi ani za alaha nechcelo ísť pripojenie cez wifi.


  • 1

#9 dead

dead

    in memoriam

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2 864 príspevkov
  • 12 tém

Príspevok bol napísaný: 26. november 2017 - 19:11:20

Este ma napadlo take riesenie. Nie som teraz doma, takze iba teoreticky, ak by som za ten novy router pripojil moj stary router a pouzival ho iba na wifi, islo by to?


  • 0

#10 alarm

alarm

    Commodore

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2 310 príspevkov
  • 7 tém

Príspevok bol napísaný: 26. november 2017 - 21:40:25

Tiež mám dva routre, ale to pre to, lebo som mal staré zariadenie, ktoré sa nevedelo pripojiť na nový router. Syn to skúšal, aj vliezol do nejakých nastavení a nechal tam niečo vyhladávať, trvalo to asi 2 minuty, ale keďže problémy pretrvávali, zaradili sme za modem s wifi len druhý wifi router.


  • 0

#11 clovek2

clovek2

    zle oblečený člen :P

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1 653 príspevkov
  • 0 tém

Príspevok bol napísaný: 13. december 2017 - 00:13:14

hlásim sa do klubu - rovnaká situácia ako mal dead: mobil aj NB sa pripoja na net cez wifi bez problému, PC to definitívne vzdal /PC aj NB win10/... PC vidí wifi router, ale tvári sa že nemá prístup na internet. v "nastaveniach siete" wifi adaptér dokola vypisuje: "identifikuje sa sieť"... problémy to robilo dávnejšie, ale obvykle stačilo vypnúť a zapnúť wifi adaptér v nastavení siete, neskôr už to nepomáhalo a bol nutný reštart kompu, a odvčera fertig - skúšal som všetko okrem preinštalovania systému, lebo do toho sa mi nechce...

problém som zatiaľ "vyriešil" tým, že som vedľa widlí nainštaloval linux, a na tom net funguje, čiže na problém s hardware to nevyzerá...


  • 0

#12 dead

dead

    in memoriam

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2 864 príspevkov
  • 12 tém

Príspevok bol napísaný: 13. december 2017 - 08:32:30

Zatial som pripojeny na kabel. Obcas ho skusam odpojit a vyskusat wifi, bez uspechu.


  • 0

#13 Sniper

Sniper

    Aim and Shoot

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 21 502 príspevkov
  • 1 066 tém

Príspevok bol napísaný: 13. december 2017 - 09:16:56

Pozri nastavenia routeru. Povypínaj, resp. odfajkni všetky nastavenia, ktoré sa týkajú firewallu.


  • 0

#14 dead

dead

    in memoriam

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2 864 príspevkov
  • 12 tém

Príspevok bol napísaný: 22. január 2018 - 16:36:21

Priznam sa, uz som rezignoval

 

Dnes som vsak volal servisaka, lebo sa mi ten novy 4G router stale restartoval a internet poslednych par dni viac nesiel, ako isiel. Do dvoch hodin prisiel chlapik (pochvalim Orange) a okem problemu s routerom som mu spomenul aj problem s wifi na tejto starej masine. Prepol mi v nastaveni routera Security mode na maximum (WPA-PSK/WPA2-PSK), lebo ze si to Win 10 vyzaduje, no  a wifina uz ide. Nie som si isty, ci som tieto nastavenia menil aj predtym, ale skratka to ide. Dakujem za vsetky prispevky ..a snad to aj niekomu pomoze.


  • 0

#15 Sniper

Sniper

    Aim and Shoot

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 21 502 príspevkov
  • 1 066 tém

Príspevok bol napísaný: 22. január 2018 - 19:45:42

A čo si tam mal nastavené predtým? Snáď nie WEP.


  • 0

#16 dead

dead

    in memoriam

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2 864 príspevkov
  • 12 tém

Príspevok bol napísaný: 22. január 2018 - 20:54:06

neviem, asi WPA-PSK


  • 0





Podobné témy pre kľúčové slovo: wifi, rourer

0 člen(ov) číta túto tému

0 členov, 0 návštevníkov