Skočiť na obsah


Fotografia
- - - - -

Vírusy, spyware...


  • Prosím prihláste sa ak chcete odpovedať
Téma má 36 príspevkov

#26 Nokia

Nokia

    mobilny telefon

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5 282 príspevkov
  • 19 tém

Príspevok bol napísaný: 4. jún 2009 - 09:58:11

lopata skus mi prezradit ako ti virus moze "pokazit" fotky a mp3 :lol:
  • 0

#27 lopata555

lopata555

    Člen čo nemyslí

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6 408 príspevkov
  • 29 tém

Príspevok bol napísaný: 6. jún 2009 - 12:55:56

Ako? napríklad tak že musím sformátovať celý PC a to znamená že ich vymažem. Ale pokaziť ich nepokazil.
  • 0

#28 Darkman

Darkman

    Winzárten

  • FS Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4 549 príspevkov
  • 9 tém

Príspevok bol napísaný: 6. jún 2009 - 13:18:57

hej hej, lebo pred formatom sa nedaju niekde zalohovat :lol:
  • 0

#29 lopata555

lopata555

    Člen čo nemyslí

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6 408 príspevkov
  • 29 tém

Príspevok bol napísaný: 6. jún 2009 - 13:23:32

:lol: ale dajú, asi 80% ich mám zalohovaných
  • 0

#30 aljak63

aljak63

    Lamička

  • Moderators
  • 11 998 príspevkov
  • 240 tém

Príspevok bol napísaný: 6. jún 2009 - 13:28:39

Mne sa raz stalo, že mi vírus sundal všetky mp3ky čo som mal v počítači, proste pri každej vypísalo chybu, aj som ich nakopíroval do iného PC - ani tam nešli. Takže stať sa môže asi fakt všetko...
  • 0

#31 Nokia

Nokia

    mobilny telefon

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5 282 príspevkov
  • 19 tém

Príspevok bol napísaný: 6. jún 2009 - 17:05:12

aljak velmi by som bol zvedavy co to bol za virus ze ti siel po mp3kach :lol:
  • 0

#32 aljak63

aljak63

    Lamička

  • Moderators
  • 11 998 príspevkov
  • 240 tém

Príspevok bol napísaný: 6. jún 2009 - 17:11:19

To neviem ani ja, ale nič iné nezničil. Potom ho môj antivírak zneškodnil :lol:
Ale fakt neviem, Ľúto mi je hlavne za jednou MP3kou, ktorú sa mi už zohnať nanovo nepodarilo :)
  • 0

#33 tomassi

tomassi

    In Arséne I Trust

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9 490 príspevkov
  • 187 tém

Príspevok bol napísaný: 20. august 2009 - 21:47:05

AVAST PRO mi vyhadzuje vírus
v
C:\Documents and Settings\NetworkService\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.IE5

odstrániť sa dá iba presunutím do
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\DATA\moved

lebo inak mi vyhodí oznam, že sa práve používa

hneď za ním naskočí
vírus v System32
a ten sa dá iba ZMAZAŤ
na preunutie do truhly, resp. opravu reaguje tým istým oznamom

komp mám sformátovaný

predtým som používal aj AdAware a NOD32 a vyhadzovalo to isté
skúšal som aj Search and Destroy

rozmýšlal som, či to nebude v tom IE5
možno blbá otázka, ale
nedá sa IE nejak odinštalovať?

+edit
neviem, či to pomôže, ale
niekedy vyskočí aj 3krát behom hodinky
inokedy sa neukáže 4-5h
  • 0

#34 tomassi

tomassi

    In Arséne I Trust

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9 490 príspevkov
  • 187 tém

Príspevok bol napísaný: 23. august 2009 - 12:28:30

napadlo ma kliknúť na viac info
to mi poskytlo toto
CLiCK

Detection/Removal
Manually download the corresponding patch from MS (Confi blocks access to some anti-malware sites). Update avast! VPS to the latest version.Unplug the LAN cable. Schedule the boot time scan and move allWin32:Confi files to the virus chest. After rebooting, install the MSpatch. Reconnect the LAN cable and everything should be fine.


mohol by mi niekto povedať, čo mám robiť
nie že by som si to nevedel preložiť, ale neviem, čo mám presne spraviť

+edit
teraz mi AVAST ponúkol zmazať rootkit,
tak som ho mazol

mazol som však aj predtým ako som sformátol disk
a opakovane mi vyskakoval aj vtedy
  • 0

#35 Ryan Giggs

Ryan Giggs

    Vice Admiral

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7 109 príspevkov
  • 2 tém

Príspevok bol napísaný: 23. august 2009 - 17:58:35

IE sa tak ľahko nezbaviš. :lol:

Najrozumnejšie asi bude urobiť scan s programom HijackThis a šupnuť ho Alexovi, nech sa ti na to pozrie.
  • 0

#36 Sniper

Sniper

    Aim and Shoot

  • Retired Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 21 921 príspevkov
  • 1 066 tém

Príspevok bol napísaný: 29. august 2009 - 17:37:22

Najideálnejšie riešenie je presunúť zložku dočasných súborov na iných disk (najčastejšie logickú jednotku), zvyčajne taký kam dávame bordel. Ak sa vyskytne problém, ktorý sa zdanlivo nedá vyriešiť tak disk naformátujeme a je po probléme (potom však treba skontrolovať programy, ktoré využívali túto jednotku či majú cestu k súborom správne zapísanú, zvyčajne stačí potvrdiť nastavenia a reštartovať PC).
V pripade, že zložka dočasných súborov sa nachádz ana inej logickej jednotke (najčastejšie na C:) treba daný disk prskenovať SpyBotom, odporúčam použiť aj rôzne čističe napr. CCleaner, ktoré by mali odstrániť súbory aj zo zložiek, z ktorých je obyčajne ťažko niečo odstrániť.
Čo sa týka Avastu ten zvykne hlásiť vírusy aj tam kde nie sú, či je to tvôj prípad to neviem.
  • 0

#37 doll

doll

    Vice Admiral

  • Advanced Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5 704 príspevkov
  • 13 tém

Príspevok bol napísaný: 15. november 2010 - 20:39:05

..PROSIM O RADU...

ked sa stalo ze antivirovy program nasiel virus, tak jednoducho cestou sa dal aj odstranit
tentokrat nastava problem, virus sa neda odstranit, nie presne viem urcit o ktory subor sa jedna

skuste sa na to pozriet, co sa s tym da robit
poslednym riesenim bude nainstalovat internet znova

Priložený súbor  vir1.png   29,63K   12 Počet stiahnutí
Priložený súbor  vir2.png   16,69K   11 Počet stiahnutí

predom dakujem
  • 0